A kaposváriak egy firenzei és egy torinói együttessel is megmérkőznek csoportjukban.

Május utolsó napjaiban is intezíven edzettek a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U11-es korosztályú fiataljai. A csapatra komoly megmérettetés vár: a hétvégén az olaszországi Gressanban (gresszánban) és környékén szerepelnek rangos nemzetközi tornán.

- Elsősorban a tapasztalatszerzésre utazunk. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy más, nagyon komoly játékerőt képviselő futballnemzetek hol tartanak ebben a korban a felkészülésben, ezt szeretnénk kicsit látni mi is - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA kiskorcsoport vezetője, Konrád László.

A korosztály zöme évek óta együtt futballozik már, van aki óvodás korától itt rúgja a bőrt. Az U11-es csapattal jelenleg egy ifjú tréner, Horváth Miklós foglalkozik.

- Én azt gondolom, hogy ez a csapat egy nagyon szorgalmas, lelkes kis társaság. Időnként kicsit még szeleburdi, de nagyon szép jövő áll előttük, ezt bizonyították az eddig tornákon is - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U11 edzője, Horváth Miklós.

Ebben a korban természetesen még nem az eredmény a legfontosabb.

- Biztos, hogy erős ellenfeleink lesznek, de azért is megyünk oda, hogy ilyenekkel találkozzunk, és természetesen az élmény miatt is, hiszen ezt a gyerekek nagyon várják már - tette hozzá Horváth Miklós.

- Mostanában sokat gyakoroltunk és remélem, hogy a csapat mindent kihoz magából és ott leszünk az első ötben legalább - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U11-es játékosa, Kormos Marcell.

A korosztály fiatal kapusai is gőzerővel készülnek a tornára. Ezúttal Horváth László, a Rákóczi felnőttcsapatának hálóőre tartott nekik edzést. Szükség lehet a bravúrokra, hiszen a kaposváriak három olasz együttessel, köztük egy firenzei és egy torinói alakulattal is megmérkőznek a csoportjukban. A tornán az U11-es mezőnyben öt nemzet huszonhat egyesülete vesz részt. Magyarországon és Olaszországon kívül Finnország, Szlovénia és Albánia is delegál csapatokat a focikupára.

Címkék: U11., Itália, Kaposvári Rákóczi BFLA, utánpótlás, túra, sport