A zöldmezes Zrínyi mind a négy negyedet megnyerte, és végül 91:65 arányban bizonyult jobbnak.

A lefújás után rögtön meg is tartották az eredményhirdetést. A harmadik helyezett Kaposplast Mágusokat és az ezüstérmes Zrínyit megelőzve a Tüskevár legénysége vehette át a legfényesebb érmeket.

- Könnyebben sikerült megnyerni a bajnokságot, mint az elmúlt években. Kevés kiemelkedő csapat van, bár sok mérkőzést játszottunk. A fiúk egyenletes teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhető a bajnoki címünk is - értékelt a Tüskevár SE edzője, Bodródi Lajos.

A tüskevári együttes immár negyedik alkalommal hódította el a bajnoki címet. A csapat összetartó, baráti közösséggé formálódott az elmúlt években.

- A mottónk a következő: a legjobbnak lenni és elsőnek lenni jók között mindig dicsőség. Folytatjuk tovább. Kevés igazolásunk volt, ugyanezzel a maggal szeretnék tovább folytatni. Készülünk tovább, mert májusban lesz még egy kupa is - tette hozzá a csapat másik edzője, Simon Gábor.

Az utolsó fordulóban a Somogyjád és a nagyatád is győzelmet ünnepelhetett a felsőházban, az alsóházban pedig bebiztosította legelőkelőbb helyezését a Meló-Diák. A tolnai vendéggárda, a Tamási legénysége végül nyolcadik lett. Az idei somogyi bajnokságban 11 csapat méerte össze egymással az erejét, fiatalok és tapasztalt kosárlabdázók egyaránt parkettre léptek.  

- Nagyon hamar kialakult az a két-három csapat, amely a bajnoki helyezések sorsát eldönthette, ezért egy kicsit más színvonalú lett ez a bajnokság, mint az ez előtti évi - mondta a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke, Dross Zoltán.

A megyei szövetség szövetség erre a szezonra még egy utcai kosárlabdaversenyt szervez a kaposvári Kossuth térre, május második felében pedig a megyei kupaküzdelmekkel ér véget a teremszezon a Gyakorló iskolában.

Címkék: Zrínyi, Tüskevár, megyei, mérkőzés, kosárlabda, sport