Az éllovas látogatott a harmadikhoz a megyei másodosztály déli csoportjában. A képeinken fehérben játszó Juta harcos mérkőzést vívott a Böhönyével, és látszott az is, hogy két élcsapat küzd egymással. A hazaiak közül Lévai talált be, míg a vendégek részéről Tóth Tamás volt eredményes, így egészen a végéig úgy tűnt, pontosztozkodás születik. Mindegyik csapat bátran támadott az utolsó percekben is, ennek az lett az eredménye, hogy végül a Juta Tóth Norbert révén begyötört még egy gólt, és 2-1-re megnyerte az utolsó pillanatban a mérkőzést.

- Hát úgy gondolom, hogy nem először győzünk vesztett állásból, ez mindenképpen öröm, bár hozzátartozik, hogy a Böhönyének is megvoltak a lehetőségei, a lényeg, hogy ma mienk lett a három pont - mondta a Juta játékos-edzője, Tóth Norbert.

A vendégek érthetően voltak csalódottak, ráadásul a csapatot a mezőny elejére kormányzó Hanusz Jánostól érthetetlen módon kérték számon a vezetés részéről, mikor és hogyan cserél. Mindezt akkor, amikor az egyik legjobb csapat otthonában döntetlenre állnak.

- Úgy indult, hogy nyerni tudunk, aztán valami miatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, az ellenfél pedig lelkesen küzdött, próbáltam cserélni, de ez sokaknak nem tetszett, hogy belenyúlok a csapatba, ez az együttes két éve a 12. helyen volt, ma pedig bajnokesélyes ez a Böhönye - értékelt a Böhönye edzője, Hanusz János.

A Juta újoncként áll dobogón, így érthetően elégedett a szakvezetés, bár a célokat ők is módosították év közben.

- Minden héten megváltoztatjuk kicsit a célokat, először újoncként bennmaradás volt, aztán utána a jó igazolásokkal középmezőny, aztán jöttek még jobb eredmények, úgyhogy most már a cél a dobogó valamelyik foka - tette hozzá a jutai edző.

Ezzel az eredménnyel a Magyaregres átvette a vezetést a tabellán, miután idegenben legyőzte 2-0-ra a Csokonyavisontát, mögötte áll a dobogón a Böhönye és a Juta. A következő fordulóban ismét rangadó, az új éllovas fogadja a Juta együttesét.

Címkék: másodosztály, böhönye, juta, foci, sport