A kecskeméti összecsapást lényegében végig kézben tartotta a somogyi együttes. A két szakvezető eképpen értékelte a látottakat.

Gyurkó Sándor vezetőedző, Kalo-Méh Kecskemét: Érthetetlen számomra, hogy  vezetünk öt ponttal, és az elelnféél úgy egyenlít, hogy mi rontunk. Nekünk remegett ,második szett elején még vezettünk öt ponttal, és mégis a mi kezünk remegett meg. A második játszmában rengeteg labdát kivédekeztünk, aztán mi hibáztunk. Az első és a harmadik szettben futottunk az eredmény után. A gyávaságunk nem tetszett nekem.

A vereség után minimálisra csökkentek az aranyesélyeink de nincs mitől tartanunk: úgy kell kiszállni a buszból csütörtökön Kaposváron, hogy odatesszük magunkat, és játszunk egy jót.

Demeter György vezetőedző, Fino Kaposvár: Ha nem adtunk volna könnyű pontokat, még biztosabban nyerhettünk volna. Nacsa Gábor ponterős játéka sokat segített a győzelem megszerzésében. Most egy feladatunk van: úgy tekinteni, mint ha 0-0 lenne a párharc állása. Nem ülünk rá a 2-0-ás előnyre, mert akkor csalódhatunk. Úgy láttam, kezdünk játékba lendülni, és egyre jobb formát mutatunk. A játékunkon persze kell még javítani. Ma kiküzdöttük a győzelmet, és alapjátékban sokkal biztosabbak voltunk, mint a Kecskemét.

Demeter György, aki éppen kedden ünnepelte névnapját, a nyolcadik kaposvári elsőségére készül, de úgy fogalmazott: nem ezzel foglalkozik, hanem inkább azzal, hogy az éppen aktuális mérkőzést hogyan tudja majd megnyerni csapatával.

A finálé harmadik felvonása csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban.

Címkék: kaposvári NB 1, fino, demeter, röplabda, mérkőzés, sport