A Demeter-tanítványok reménykednek: az elvégzett munkában és a közönség segítségében egyaránt bíznak. A találkozó csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban.

Két mérkőzés után 2-0-ra vezet a Fino a Kecskemét ellen a bajnokság döntőjében, így a kaposváriaknak már csak egy meccset kell nyerniük a címvédéshez. A ma délelőtti edzésen az első két találkozó tapasztalatairól is szó esett.

- A szombati itthoni mérkőzés nehezebb volt, mint amit Kecskeméten játszottunk. Még idegesen mentünk fel a pályára, de sikerült megnyerni 3-1-re. A kecskeméti meccsen nehezebbre számítottam, korán feladták a küzdelmet, viszonylag simán tudtunk győzni. Nagyon összeállt a csapatunk, nem játszottunk egy mérkőzést sem ebben a nagy szünetben, így meccsről meccsre jobbak leszünk szerintem - mondta Nagy József.

A kaposváriak válogatott centerei sokat tehetnek azért, hogy a csapat megszerezze a 14. bajnoki címét. A kaposváriak és a kecskemétiek eddig ötször találkoztak egymással, és mind az öt meccset a Fino nyerte.

- Lehet, hogy nekik több cserelehetőségük van, de az nagyon sokat számít, hogy mi többet edzünk. Mi naponta kettőt edzünk, és az edzések tartalmilag is többek, mint az övék. Szerintem ebben van a kulcs. Ők a meccsek hajrájára általában elfáradnak, mi pedig jobban bírjuk fizikailag és fejben is, szerintem itt van a titok nyitja - árulta el Szabó Alpár.

A kaposváriak nem szeretnének csalódni a csütörtök délutáni találkozón sem.

- Arra számítok, hogy a Kecskemét holnap sokkal jobban fog játszani, mint hétfőn: jobban pörögnek majd. Természetesen van rajtunk nyomás, de mi összeszedjük magunkat, és valószínűleg megnyerjük a mérkőzést - tette hozzá Nagy József.

Szabó Alpár is azt mondja: ne kiabáljunk el semmit. A győzelemhez a szurkolók biztatása is kell. A Fino drukkerei hétfőn Kecskemétre is elkísérték a társaságot. - Nagyon jó érzés, hogy ott voltak, az a maroknyi szurkoló is hangosabb volt, mint a kecskemétiek összességében. Itthon is az első meccsre sokan jöttek ki, remélem, a harmadikra még többen jönnek majd - mondta a játékos.

A bajnoki döntő harmadik felvonása csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban. Ha minden jól megy, a lefújás után bajnokavatással folytatódik majd a program. A belépés ezúttal is ingyenes.

Címkék: kaposvári NB 1, demeter, mérkőzés, fino, röplabda, sport