A kaposvári városi sportcsarnok mellett kijelölt pályán általános iskolások és középiskolások is futottak, a legjobbak pedig a gödöllői országos döntőn is képviselhették megyénk színeit.

Ahogy már megszokhattuk: rengetegen neveztek a mezei futó diákolimpia Somogy megyei döntőjére. A verseny középiskolás és általános iskolás indulói több kört is futottak a kijelölt pályán, a változatos talajon. Az ötödik korcsoportos fiúk mezőnyében 34 induló közül a fonyódi Bujdosó Ferenc bizonyult a legjobbnak.

- Az első helyért jöttem. Az idő szép, a pálya könnyű volt, a melegítés jól sikerült, és szerencsére a verseny is - mondta a fonyódi Mátyás Király Gimnázium indulója, Bujdosó Ferenc.

Csapatban Kaposváron maradt az első hely: az Eötvös fiataljai az Építőipari és a Táncsics együttesét előzték meg.

- A pálya jó volt, az ellenfelek is jók voltak, és néhány kör után már egyedül mentem - mondta a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Középiskola indulója, Lelovics Barnabás.

A mezei futás már régóta népszerű a somogyi iskolások körében. A viadalt korábban a Cseri parkban rendezték meg, de már évek óta az Arany úti sportcentrum a helyszín.

- Ez a mai verseny nagyon nehéz volt. A célom az volt, hogy az első tízben benne legyek, sikerült. Egy kicsit egyenletesen kellett futni, aztán a végén begyorsítani - mondta az Eötvös Loránd Műszaki Középiskola indulója, Baracsi Erik.

A szervező Somogy Megyei Diáksport Szövetség négy korcsoportban, egyéniben és csapatban hirdetett győztest. Barcsra, Siófokra, Marcaliba, Kaposvárra, Homokszentgyörgyre és Fonyódra is került első helyezés. A legjobbak a gödöllői országos döntőben is rajthoz állhattak.

Címkék: mezei, Somogy Megyei Diáksport Szövetség, futás, diákolimpia, Somogy