A kaposvári sportklubok már évek óta pályázati úton juthatnak pénzhez, és ez a rendszer a tapasztalatok alapján jól bevált. A Sport Alap összege a tavalyi 15 millió forintról 10 millió forintra csökkent, ebből gazdálkodhat idén a sportbizottság.

- Februárban döntött a közgyűlés a sport alap mértékéről, most pedig arról döntünk, hogy osztjuk fel. 7 millió forint jut azoknak a sportegyesületeknek, akik benne vannak az élsportban és a bajnokságokban. Csaknem egymillió jut a rendezvényekre, szabadidősportra, gondoltunk a fogyatékosokra is, és 2 millió forint az egyéb célokra, rendelkezésre fog állni - mondta a kaposvári sportbizottság elnöke, tanácsnok, Dér Tamás.

A pályázati kiírások megtekinthetők és letölthetők a Polgármesteri Hivatal honlapjáról. Az anyagokat május 3-ig várják a Városházán.

- A kisegyesületek mellett szólnék, hogy ha a pénz odaítéléséről döntünk, vegyük figyelembe, hogy az öt látványsportnak volt más lehetősége, a többinek meg nem - mondta Csutor Ferenc, a sportbizottság tagja.

Korábban már döntés született arról, hogy a város kiemelt egyesületei az év első felében ugyanannyi pénzt kapnak, mint amennyit korábban megszavaztak nekik. A sportbizottság támogatta azt a javaslatot, amely szerint a Rákóczi Stadiont 2012. július 15-től, pályáztatás útján, határozatlan időtartamra bérbe adja majd.

Végül pedig sportsikerekről is szó esett: a vízilabdacsapat sporttörténeti bravúrt ért el azzal, hogy kilencedik lett az OB-ben. A sportiskola úszóját, Pataki Fannit pedig abból az alkalomból köszöntötte Dér Tamás az uszodában, hogy kivívta az indulás jogát a májusi debreceni felnőtt Európa-bajnokságra.

Címkék: sportklubok, sportpályázat, sportbizottság, támogatás, Kaposvár