A csapat a tavalyi világbajnokságon alapozta meg a lehetőséget, a januári, szerbiai Európa-bajnokság után pedig bizakodva várhattuk az ötkarikás pótselejtezőt. A nemzeti együttesben a csurgói élvonalbeli gárda két játékosa, Katzirz Dávid és Szöllősi Szabolcs is helyet kapott.

A csurgói férfi kézilabdacsapat történelmet írt ebben az évadban: harmadik helyen zárta az alapszakaszt, közvetlenül a két Bajnokok Ligája-szereplő sztárgárda, a Veszprém és a Szeged mögött. A dél-somogyiak jó eséllyel pályáznak arra, hogy a rájátszásban megőrizzék dobogós helyezésüket.
A bajnoki hajrá előtt az év legfontosabb feladata várt a magyar válogatottra: a pótselejtezőn kellett kiharcolni az olimpiai részvétel jogát. A göteborgi tornán a Csurgó két alapembere, Katzirz Dávid és Szöllősi Szabolcs is pályára léphetett a nemzeti együttesben.
Mocsai Lajos legénysége a Macedónia elleni 28-26-os győzelemmel kezdett, majd sikerült megverni a brazilokat is két góllal, így a fiúk megváltották londoni repülőjegyüket. A svédek ellen az 53. percben még vezettek a mieink, végül három góllal kikaptak, de ez ezúttal nem okozott túl nagy problémát. Ez utóbbi találkozón Szöllősi Szabolcs jó játékkal és három góllal tűnt ki a mezőnyből. A 23 esztendős beállós a januári EB-n tette le a névjegyét a válogatottban.

- Fantasztikus élmény volt, mint első világversenyem. A papírforma alapján senki nem várta el, hogy továbbjussunk, mégis két döntetlennel és egy győzelemmel sikerült, aztán nehéz ellenfeleket kaptunk már. Valamilyen szinten csalódott vagyok, de szerintem az EB előtt mindenki aláírta volna a továbbjutást a csoportból - mondta a Csurgói KK játékosa, Szöllősi Szabolcs.

A somogyi színek másik képviselője, Katzirz Dávid néhány nappal az indulás előtt került be az utaző keretbe, és ő is hozzátette a részét a sikerhez.

- Eléggé váratlanul ért a hívás, már beletörődtem, hogy nem kerültem be a keretbe. Sajnos, Ilyés Feri megsérült, így behívtak, emiatt kettős érzések voltak bennem. A lehetőségnek nagyon örültem. A selejtezőt sikerként könyvelem el természetesen, mert a válogatott kijuott az olimpiára, és ez egy szép siker és a magyar kézilabda szempontjából - mondta a KaposSportnak telefonon a Csurgói KK játékosa, Katzirz Dávid.

A csurgóiak átlövője azt mondja: kicsi rá az esély, hogy Londonban is bekerüljön a keretbe.

- Egyelőre a kapitánnyal még nem beszéltünk erről, de a játékoskkal már latolgattuk a lehetőségeket. Nagyon nehéz lesz bekerülni, mert úgy néz ki, hogy 14 ember utazhat, így a mostani keretből minimum négy embernek itthon kell maradni, és a sérültek is felépülnek. Minimális az esély, hogy ott legyenk valamelyikünk is - tette hozzá Katzirz Dávid.

A fiúkra az olimpiáig még egy fontos világbajnoki selejtező párharc is vár a norvég válogatott ellen, így ott is meg lehet mutatni, hogy kinek lehet helye a londoni keretben

Címkék: Göteborg, Csurgói KK, olimpia, kézilabda, férfi, sport