A fiatal kaposvári együttes három magabiztos győzelem után a 9-13. helyekért kiírt rájátszás egyik legnehezebb mérkőzését vívta Budapesten. A Budai XI SE otthonában már újra teljes csapattal állhatott fel a BITT, ugyanis Pintér Zsanett felépült betegsége után. Az első szettet gond nélkül nyerte a házigazda, a második és a harmadik játszmában viszont a somogyiak voltak jobbak.


negyedik játékrészben alaposan visszaesett a vendégek teljesítménye, így egyenlített a fővárosi alakulat. Ezek után a mindent eldöntő, ötödik, rövidített játékészre maradt a döntés. Az első három pontot a BITT szerezte, majd egyenlített az ellenfél. A küzdő felek 8-6-os kaposvári vezetésnél cseréltek térfelet, a végén pedig márt az történt a pályán, amit a Pálfy-tanítványok akartak. Horváth Zsófiáék ezzel elkönyvelték negyedik sikerüket a rájátszásban, így megerősítették kilencedik helyüket a tabellán.


- Örülök a győzelemnek: hullámzó volt a teljesítményünk, de amikor kellett, mindenki odatette magát. Egy 3-1-re is megnyerhető meccset hoztunk 3-2-re – összegzett a lefújás után Pálfy Marianna vezetőedző.


A BITT legközelebb április 14-én, szombaton, Veszprémben lép pályára.

Budai XI SE – BITT KNRC Kaposvári Egyetem 2-3 (19, -21, -20, 13, -9)
Budapest, 50 néző.
Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Harmath Zs., Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (libero), Récsei, Szarka V. Vezetőedző: Pálfy Marianna.



Címkék: Bitt, bajnokság, női, csapat, röplabda, sport