A rendezvény már a tavalyi indulásakor nagy sikert aratott a színvonalas vitorlásverseny és a szórakoztató programok eddig még nem látott párosításának köszönhetően.

A rendezvény alapötlete 2010-ben pattant ki Halenár István, az SHS Élményügynökség ügyvezetőjének fejéből, aki amellett, hogy több cégét vezeti, maga is aktívan vitorlázik.

A rendezvény szellemiségét számos ismert ember pártolja, köztük Czene Attila, aki az esemény fővédnökeként, Semjén Zsolt és Litkey Farkas, akik pedig az esemény védnöki tisztségeiben lesznek jelen.

A rendezvény fő versenyszámaként kerül lebonyolításra a II. Nemzeti Településkupa, ahol a nevezőknek alkalma nyílik a szívükhöz legközelebb álló település képviseletében megmérkőzni a saját illetve a képviselt település dicsőségéért.
A részvételnek nem feltétele, hogy mindenképpen települési színekben kell indulni.

Az idei rendezvénynek Balatonföldvár városa ad otthont, július 20-21-én, ugyanis a szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz egy nappal bővítették a programot.

A rendezvényt Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere nyitja meg délelőtt 11 órakor. Az esti buli hangulatáról Roy és Ádám nagykoncertje gondoskodik.

A versenyzők másnap reggel 11 órakor állnak rajthoz és ezzel kezdetét veszi a megmérettetés. Az amatőr túraverseny értékelése YS I, YS II és YS III hajóosztályok szerint történik.

A szervezők minden korosztálynak kínálnak érdekes és izgalmas programokat. A gyerekeket légvár, lufi-bohóc, arcfestés, játszóház, szabadtéri játékok és még rengeteg érdekesség várja.
A nagyszínpadon fellép Christian Panthera, mentalista lélegzetelállító műsorával. Este Molnár Ferenc Caramel koncertje ad hangulatot a levezető buliban. A napot egy hatalmas tűzijáték zárja le, este 10 órakor.

További információkat a rendezvény honlapján találnak: www.balatour.com

Címkék: II., Balatour, rendezvény, Balatonföldvár, vitorlás, sport