A Rákóczi 19 évesei nem titkoltan a feljutásért küzdenek ebben az évben, így minden mérkőzésen a győzelem a céljuk. Ennek megfelelően a felkészülést is komolyan vették.

- NB III-as csapatok ellen tudtunk játszani, és ezek a mérkőzések arra voltak jók, hogy nem kellett elmesélni a gyerekeknek, hogy vannak gyorsabbak, erősebbek, jobban játszó csapatok. Én úgy érzem, a meccsek nagy részében megfeleltünk - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es edzője, Pusztai László.

A fiúk a nyitó fordulóban az egyik legnagyobb vetélytársukat fogadják. A Kozármisleny elleni rangadó reggel 9 órakor kezdődik a Cseri úti sportcentrumban.

Az U18-as együttes a tavaszi szezonban szeretné beverekedni magát az NB I. első tíz csapata közé.

- A felkészülés minőségét mindig a bajnoiki szereplés határozza meg. Mondhatjuk, hogy jól és sokat dolgozzunk, de ha nem sikerül, akkor ez nem igaz. Igyekeztünk jól felkészülni, de több komoly sérültünk van - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-as edzője, Bőzsöny János.

Az első ellenfél a Pápa lesz, és a találkozó jó erőfelmérőnek igérkezik.

- Pápán tudtunk nyerni 3-1-re, viszont az őszi szereplés alapján ők hetedikek, mi pedig a 12. helyen állunk. Nekik 24 pontuk van, nekünk 17. A meccs után nekünk lesz 20, marad - tette ozzá Bőzsöny János.

A Bőzsöny-legénység bemutatkozó mérkőzése szombaton 11 órakor kezdődik, szintén a Cseri úton.

Címkék: U18, U19, utánpótlás, Rákóczi, felkészülés, sport