Már a rájátszásra készülnek a kaposvári röplabdás lányok. A BITT Kaposvári Egyetem együttese az alapszakasz utolsó fordulójáig versenyben volt a felsőházi rájátszásért, de végül nem sikerült a nagy bravúr. A csapat várakozáson felüli teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett, és mivel a Közép-európiai Ligában szereplő Vasas visszatért a hazai mezőnybe, egy hellyel hátrébb csúszott, így lemaradt a play off-ról.

- Az alapszakasz szerintem jól zárult, annak ellenére, hogy nem jutottunk be a nyolcba. Nekem nagyon tetszett, főleg az utolsó pár hónap, és ugyanezt a teljesítményt várom a folytatásban is – mondta a BITT egyik érettségi előtt álló alapembere, Kovács Kármen.

A csapat a folytatásban tehát a 9-13. helyekért küzdhet a Veszprém, a Palota, a Budai XI és a Tatabánya társaságában, és szeretné az ötös csoportban az első helyet megszerezni. A lányok csaknem egy hónapja nem játszottak tétmérkőzést, így már várják a folytatást. Az első ellenfél a Veszprém lesz, hazai pályán. A két együttes kétszer már találkozott egymással az alapszakaszban.


- Az elmúlt időszakban inkább erősítettünk, ezen a héten kezdtük el a technikai dolgokat – fogalmazott Horváth Zsófia csapatkapitány. – Február elején lezártuk az alapszakaszt, megbeszéltük, mit kell másképpen csinálni a jövőben, és most jöhet a következő feladat. Az ősszel kétszer találkoztunk a veszprémiekkel, és mindkét meccs öt szettes volt. A hazait sajnos elvesztettük, ott viszont sikerült nyernünk. Most is készülünk nagyon ellenük, szeretnénk kijavítani a hibáinkat, és mindenképpen győzelmet szeretnénk aratni.

A Veszprém elleni találkozó pénteken 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, a belépés ingyenes.


A rájátszás programja:

Március 2., 17.00 BITT KNRC Kaposvári Egyetem – Veszprém

Március 16., 17.00 BITT KNRC Kaposvári Egyetem – Palota Budapest

Március 18., 11.00 Tatabánya - BITT KNRC Kaposvári Egyetem

Április 1., 12.00 Budai XI Budapest - BITT KNRC Kaposvári Egyetem

Április 14., 17.00 Veszprém – BITT KNRC Kaposvári Egyetem

Április 22., 16.00 BITT KNRC Kaposvári Egyetem – Budai XI Budapest

Április 28., 17.00 Palota Budapest – BITT KNRC Kaposvári Egyetem

Május 6., 16.00 BITT KNRC Kaposvári Egyetem – Tatabánya

Címkék: BITT, csapat, röplabda, egyetem, Kaposvár, sport