A viadalon tíz csapat vett részt, és a legjobb somogyi helyezést a kaposhomoki együttes könyvelhette el.

Az egész napos tornán kiderült, hogy a szebbik nem képviselőinek körében is egyre népszerűbb ez a sportág.

- Szerintem aki sokat nézi a BL meccseit, az EB-t, a vb-t, az megszereti, és ebből jött, hogy mi lenne, ha mi is játszanánk. Két csoportban mennek a küzdelmek, célunk a csoport megnyerése, továbbjutás a középdöntőbe. Lehetőleg végig vinni a tornát, egészen a döntőig. A csapat nagy része a Táncsics gimnázium játékosa, a többiek az egyetemről jöttek. Hetente kettőt edzünk, sokat készülünk, meglátjuk, mi lesz az eredménye - mondta a kaposvári Eigner Eszter.

lányfoci kaposvári egyetem

A viadalra tíz csapat adta le a nevezését.

A Kaposvári Egyetem csapata csoportelsőként jutott tovább, a középdöntőben azonban a harmadik helyen zárt, így ezúttal érem nélkül maradt. A tornára a somogyiakon kívül Fejér és Tolna megyeiek is jelentkeztek.

- Tizenkét éve álltunk össze. A mai torna egyelőre jól alakult számunkra. Tolna megyéből jöttünk, ott játszottunk jópár évet, de elgfogytak a csaptok, így átjöttünk, és ma már a Somogy megyei bajnoskágban játszunk - mondta a dombóvári Magyarosi Valéria.

A kupa első helyét végül a székesfehérváriak szerezték meg, a Kaposhomok lett a második, az Enjoy Média csapata pedig a harmadik.

Címkék: lány, Kaposvári Egyetem, torna, futball, kupa, sport