A Közutasok legénysége már elérte fő célját, biztosan maradt bent az élvonalban, és a fiúk a rájátszásban megcélozzák majd az ötödik helyet.

A szezon legnehezebb dupla fordulója várt az élvonalban szereplő kaposvári tekecsapatra az elmúlt hétvégén. A Közutasok legénysége a két legerősebb magyar együttessel találkozott: szombaton Zalaegerszegen gurított, vasárnap pedig a szegedieket látta vendégül.

- Sajnos a papírforma érvényesül. Tegnap Zalaegerszegre elmentünk 1-7-re, de nem kirándulás volt. Sajnos csak egy pontot fogtunk, pedig a Zalaegerszeg sem dobott valami fényesen. Ma a Szeged az ellenfél, abban reménykedem, hogy itt több pontot el tudunk csípni, pedig itt több világbajnok van, mint a zalaegerszegi csapatban - mondta a Közutasok Kaposvári TK klubelnöke, Illyés András.

A bajnoki éllovas és Európa-kupa győztes Tisza-partiak egyértelmű célokkal érkeztek Somogyba.

- Mindenképpen ezt a mérkőzést nyerni szeretnénk. Nem lebecsülve az ellenfelet, de ha a bajnoki reményeinket életben akarjuk tartani, nekünk ez a győzelem feltétlenül szükséges - mondta a Szegedi TE klubelnöke, Karsai Ferenc.

A hazaiak ezen a délutánon felülmúlták az előzetes várakozásokat: harminc gurítással a mérkőzés vége előtt még éles volt a küzdelem. A Szeged végül a kaposvári nevelésű Kiss Norbert jó teljesítményének köszönhetően győzött 5:3 arányban. A világranglista második helyezettje 602 fáig jutott, amivel a mezőny legjobbja lett. A Közutasok együttesében Földesi Zsolt, Nagy Gergő és Ságy Tamás szerzett pontot. A fiúk az elmúlt hónapok sikerei után nyugodtan várhatják a rájátszást.

- Az alapvető célunkat elértük, a meggyengült csapatunk bennmaradt. A tavalyi csapatból elmentek négyen. Kiesett az ózd és a Szombathely, már csak az a kérdés, hogy hányadikak leszünk. Az alsóházban folytatjuk, és reméljük, az ötödik vagy a hatodik helyet elcsípjük - tette hozzá Illyés András.

A kaposváriak szombaton fél kettőtől játsszák az alapszakasz utolsó mérkőzését, a Szántó utcai csarnokban a Hőerőmű csapata vendégszerepel majd.

Címkék: élvonal, szuper liga, Közutasok Kaposvári TK, Szeged, teke, sport