Demeter György formálódó együttese 53 pontot gyűjtött és imponáló fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Egy mérkőzést nyert 3-2-re (hazai pályán, a Kecskemét ellen), egyet 3:1 arányban (decemberben, kazincbarcikán), a másik 16 találkozón pedig még szettet sem vesztett. A Debrecen elleni, alapszakaszt záró meccs után a vezetőedzőt faggattuk.

- Két hete nem játszottunk mérkőzést, ami meg is látszott - mondta Demeter György. -  Sajnos ez egy rossz időzítés volt, hogy pont most léptünk pályára az NB I. leggyengébb csapata ellen. Ennek ellenére volt egy-két olyan labdamenet, ami tetszett. Figyelemben ott kellett volna lenni az elejétől a végéig, ezt próbáltuk gyakorolni, többé-kevésbe sikerült, de inkább kevésbé...

- A nyáron gondoltátok volna, hogy veretlenül megnyerheti az alapszakaszt a Fino?

- Augusztusban és még a szezon elején is úgy tűnt, hogy a Kecskemét lesz a favorit, nekünk pedig nagyot kell küzdeni a többi csapattal is, hogy jó eredményeket érjünk el. Szerencsére menet közben megerősödött és összeállt a csapat, taktikailag is és csapatszinten is. Minden mérkőzésen egymásért is küdöttek a játékosok a pályán. Nem csak egy állandó kezdőhatosunk volt, hanem különböző felállásokkal és variációkkal is magabiztosan tudtuk hozni az alapszakaszt. Remélem, mindez folytatódik a kupában és a bajnokság rájátszásában is.

- Mit vársz a kupadöntőtől, okozhat-e bármilyen gondot az, hogy az elmúlt időszakban kevés mérkőzést játszott a csapat, és azt is a mezőny második feléhez tartozó együttesekkel?

- Megmondom őszintén, az ellenfelek is így készülnek. Egyedül a Csepel a kivétel, amely mostanában erőltetett menetben játssza a korábban elmaradt mérkőzéseit. A hétvégén is megvívtak két találkozót és még szerdán is pályára lépnek. A Kecskemét is azzal a problémával küzd, mint mi, mostanában nem volt igazán komoly mérkőzése.  Nekünk a Csepel elleni elődöntőt kötelező lesz megnyerni pénteken este, a döntőben pedig jó hangulatra és magas színvonalú összecsapásra számítok.

Címkék: györgy, demeter, fino, röplabda, sport, kaposvár