A férfi élvonal hétvégi dél-dunántúli rangadóján a hajrában biztosította be öt pontos sikerét a házigazda. A két együttes tovább folytatja harcát a nyolc közé kerülésért.

Jól indult a mérkőzés somogyi szempontból: Csirics duplájára Raivio gyorsan válaszolt egy hármassal. A folytatásban viszont már a házigazdának ment jobban: az első negyed derekán a vendégek tíz dobásból mindössze egyetlen alkalommal találtak gyűrűbe, így a hetedik percre már 18–10-es előnyt szerzett a Pécs. Csirics egymaga annyi pontot gyűjtött, mint a kaposváriak összesen, ráadásul Doyne még csapattársánál is eredményesebb volt.

A játékrész végére Koma kosaraival szépítettek a somogyiak, akik a folytatásban Ahelegbe, illetve Raivio pontjaival tartották magukat. Utóbbi triplával egyenlített 28–28-nál a 15. percben. Kiválóan szedték a lepattanó labdákat a vendégek, de a félidő végéig Csirics ismét aktívabb lett, így újra vezetett a Pécs.

A nagyszünet után a Raivio, Ahelegbe duó már vezetéshez juttatta a Kaposvárt, Koma duplája után pedig időt is kért Csirke Ferenc edző. A folytatásban fel is jött a hazai alakulat, de Ahelegbe találataival két pontos előnnyel várhatta a záró játékrészt a Kaposvári KK.

Csirics zsákolása nyitotta az utolsó negyedet, majd Kovács triplájával lépett meg ismét a Pécs. Ádáz csatát vívtak az újabb fordításért harcoló vendégek, de az eladott labdák után újra hazai találatok születtek. Sorsdöntő volt, hogy hat percig nem tudott pontot dobni a vendégegyüttes.

Ennek ellenére mégis óriási izgalmakat hozott a végjáték, melyből ezúttal a baranyai együttes jött ki jobban, és megnyerte a két csapat idei negyedik párharcát. A baranyaiak 83:78 arányban bizonyultak jobbnak.

Címkék: KKK, vereség, Pécs, mérkőzés, kosárlabda, sport