A két együttes párharcában eddig három kaposvári siker született. A somogyiak a hazai bajnoki megnyerése után a magyar kupából kettős győzelemmel búcsúztatták a pécsieket.
Az igazsághoz tartozik, hogy rendre kis különbségű végeredmények születettek, ráadásul ezúttal legjobb játékosaira is számíthatott Csirke Ferenc vezetőedző. Például a sérüléséből felépülő Csiricsre, aki a találkozó első pécsi kosarát jegyezte. A vendégek Raivio triplájával ugyan válaszoltak, ám a baranyai együttes rendre számíthatott Csiricsre.

Az első negyed derekán a vendégek tíz dobásból mindössze egyetlen alkalommal találtak gyűrűbe. nagyrészt ennek köszönhetően is már a 7. percre 18–10-es előnyt szerzett a Pécs. Csirics egymaga annyi pontot gyűjtött, mint a kaposváriak összesen, ráadásul Doyne még csapattársánál is eredményesebb volt. A játékrész végére Koma kosaraival szépítettek a somogyiak, akik a folytatásban Ahelegbe, illetve Raivio pontjaival tartották magukat. utóbbi triplával egyenlített 28–28-nál a 15. percben. Kiválóan szedték a lepattanó labdákat a vendégek, de a félidő végéig Csirics ismét aktívabb lett, így újra vezetett a Pécs. A nagyszünet után a Raivio, Ahelegbe duó már vezetéshez juttatta a Kaposvárt, Koma duplája után pedig időt is kért a Pécsnek Csirke Ferenc edző. A folytatásban 55–55-re jött fel a hazai alakulat, de Ahelegbe találataival két pontos előnnyel várhatta a záró játékrészt a Kaposvári KK.

Csirics zsákolása nyitotta a negyedet, majd Kovács P. triplájával lépett meg ismét a Pécs. Ádáz csatát vívtak az újabb fordításért harcoló vendégek, de az eladott labdák után újra hazai találatok születtek. Hat percig (!) nem tudott pontot dobni a vendégegyüttes, ennek ellenére  mégis sikerült visszakapaszkodni. Óriási izgalmakat hozott a végjáték, melyből ezúttal a baranyai együttes jött ki jobban és megnyerte a két csapat negyedik párharcát. A találkozó utolsó percében ráadásul Fey-t még ki is állították.

Pécsi VSK-PANNONPOWER–Kaposvári KK 83–78 (22–16, 19–23, 21–25, 21–14)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Földházi T., Király L., Szabó G.
Pécsi VSK PANNONPOWER: Vaszojevics (7/3), Kovács P. (13/9), Doyne (25/6), Csirics (20), Tóth N. (12/3). Csere: Eilingsfeld (6), Csabay (-), Lepsényi (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Földi Sándor.
Kaposvári KK: Ahelegbe (14), Raivio (26/12), Szőke (3/3), Lekli (12), Fey (12). Csere: Koma (6), Kiss K. (-), Dávid G. (5), Kutasi (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Az eredmény alakulása. 12. perc: 22–20 17. perc: 33–32. 23. perc: 45–49. 27. perc: 58–53. 32. perc: 64–64. 37. perc: 73–67.
Jók: Csirics, Doyne, Kovács P. illetve Raivio, Lekli. Kiállítva: Fey (a 40. percben).

Nézze meg a mérkőzés alakulását:

Percről-percre

Címkék: percről-percre, mérkőzés, Pécs, KKK, kosárlabda, sport