Az iskola igazgatója, Molnár Anna nem csak gratulált a csapat tagjainak, hanem meg is ajándékozta őket. A kaposvári Gyakorló negyedik korcsoportos teremlabdarúgói szép sikert értek el: az ötödik helyen zárták a miskolci országos döntőt.
- Csak a két döntőstől kaptunk ki, a Győrtől és a Felcsúttól, a többieket megvertük, és szerintem a Budakeszi elleni volt a legizgalmasabb meccs, bár ott is nyertünk 3-0-ra - mondja a kaposvári Gyakorló iskolából Grabarics Máté.


A fiúk másodikként jutottak tovább a csoportból, majd a Győr elleni vereséget két győzelem követte. A csapat edzője, Richter Sándor három évvel ezelőtt, még az Építőiparival, az aranyéremig menetelt.
- Ég és föld a kettő. Amikor az Építőiparival országos döntőt nyertünk, az egy esélyes, jó csapat volt. Azzal sem volt egyszerű, a mostani csapat az esélytelenek nyugalmával ment ki, már az is nagy szó volt, hogy kijutott az országos döntőre, az elért eredmény pedig csodálatos - teszi hozzá Richter Sándor testnevelő-edző, szintén a Gyakorló iskolából.


Az edző hozzátette: annyiban voltak előrébb az előttük a végzők, hogy nekik két komplett soruk volt. Nekik ez nem adatott meg. Elmondta: a saját posztján mindenki jól teljesített.
A Gyakorló együttesében több tehetséges fiatal is helyet kapott.
- Páran a Rákócziban játszunk, és majdnem a kezdőcsapat a Rákócziban játszik. Én Nagykanizsáról jöttem, kollégista vagyok, és védekező középpályást játszok - mondta Kondor Kristóf a kaposvári Gyakorló iskolából.


A csapat gerincét tehát a Rákóczi U15-ös együttese adta, és a jövő is ezé a gárdáé lehet.
- Úgy gondolom, hogy az iskolában minden adott ahhoz, hogy a gyerekek itt maradjanak és tanuljanak. Bízunk benne, hogy a csapat együtt marad, és a fiúk az egyesületükben, nagypályán is eredményesen szerepelnek majd - mondja Richter Sándor.


A gyakorlós sikercsapat tagjai a tavaszi szezonban egyesületek színeiben rúghatják tovább a labdát, a remények továbbra is jó eredményekkel.

Címkék: tanulók, teremlabdarúgás, gyakorló, edző, iskola, sport