Nagy volt az öröm a városi sportcsarnokban: a kaposvári röplabdás lányok az alapszakasz 21. fordulójában 0-2-ről felállva verték meg 3-2-re a tabellán három hellyel előttük álló miskolciakat.

"Mi nagyon nagy lelkesedéssel indultunk neki, ezt tartottuk a legfontosabb meccsünknek. Az első két szettben túlizgultunk a dolgokat, aztán lehiggadtunk, és szerintem ez vezetett a győzelemhez." - mondta a csapat játékosa, Harmath Zsófia.

A lányok nagyon készültek erre a meccsre, és nem titkolták: mindenképpen nyerni akarnak.

"Már a békéscsabai mérkőzésen látszott, hogy a lányok átérzik a súlyát, szettet szereztünk. Az eheti edzésmunka is azt mutatta, hogy a lányok teljesen fel voltak erre készülve" - emlékezett vissza a csapat edzője Pálfy Marianna.

A somogyiak a pénteki diadal után vasárnap egyik közvetlen riválisuk otthonában léptek pályára. A TFSE elleni találkozónak már nem volt tétje, ugyanis az eredmények úgy alakultak, hogy még a 3-0-ás siker sem lett volna elegendő a bravúrhoz. Ahhoz, hogy a BITT bejusson a felsőházi rájátszásba.

A szezon közben alaposan megerősödött TF együttese magabiztosan nyerte az első játszmát, szoros csatában a másodikat, majd 25-21-re a harmadikat. Pálfy Marianna tanítványai az alapszakasz nyolcadik helyet érdemelték ki.

"Aki nézi a meccseket, azt látja, hogy egy lelkes csapat játszik a pályán. Én személy szerint meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével már most is" - tette hozzá az edző.

A lányok szerint a várakozáson felül teljesített az elmúlt nyáron alaposan átalakult csapat. A fiatal kaposváriak megállták a helyüket az élvonalban. Ezt az ellenfelek is így látták.

"A mai magyar bajnokságban annak örülök, hogy megtoldották az Extraligát néhány csapattal, a csapatoknak van esélyük jó meccsekre, a gyerekeknek is ez egyfajta megmérettetés, és az edzők is ki tudják próbálni a mögöttük lévő fiatalokat" - mondta a KaposPontnak az MVSC-Misi vezetőedzője, Toma Sándor.

Az alapszakaszt a BSE nyerte meg a Gödöllő és a Békéscsaba előtt. A kizárólag saját nevelésű játékosokból álló, amatőr alapon működő BITT Kaposvári Egyetem 9 győzelemmel és 13 vereséggel zárt. A csapat a több hetes pihenő után a folytatásban a 9-13. helyekért küzdhet majd a Veszprém, a Palota, a Budai 11 SE és a Tatabánya társaságában.

Címkék: egyetem, BITT, csapat, röplabda, Kaposvár, sport