Fekete Ádám és Filipovics Gordan legénysége eközben egy újabb nehéz hazai mérkőzésre készül: szombaton 18 órától a bajnoki címvédő Szolnok vendégeskedik a városi sportcsarnokban.

Pécsen született meg a KKK első idei győzelme: a csapat a távozó első számú irányító, Josh Wilson nélkül verte meg riválisát a Magyar Kupában. Az első harminc percben igazi csapatmunka jellemezte a játékot, mindenki sokat tett a sikerért.

"Ahogy beszéltük a srácokkal, mindenkinek egy szinttel feljebb kell lépni. Nem csak azért, mert elment Josh Wilson, hanem azért, mert a képességeikhez képest keveset tettek hozzá. Rövid távon nehéz lesz pótolni, főleg, mert a Szolnokkal játszunk. Mindent meg fogunk tenni, kihozzuk magunkból a maximumot" - mondta a KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozón a bajnokság címvédője lesz az ellenfél. A Tisza-partiak 11 győzelemmel és 3 vereséggel jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán. A két csapat októberi szolnoki meccsét csak hat ponttal nyerte meg az Olaj.

"Mindenképpen a bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk. Agresszív játékot szeretnénk játszani, jól küzdeni. Szeretnénk meglepni őket és szeretnénk győzni" - mondta Kiss Kornél.

Időközben eldőlt, hogy a 23 esztendős, ghánai származású, de már az Államokban született Kwadzo Ahelegbe lesz a csapat új irányítója. A 187 centi magas játékos egyelőre 14 nap próbaidőre érkezik.

"Még mi sem ismerjük. Mindig egy ilyen játékosban benne van a kockázat. Szezon elején van idő a keresésre, a cserére. Most kevés játékos áll rendelkezésre, és az anyagi lehetőségeink is korlátozottak. Nagyon nagy kockázatot vállalunk" - tette hozzá a tréner.

Az új amerikai a jövő szombaton, a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin mutatkozhat majd be a közönség előtt.

Címkék: helyi, KKK, kosárlabda, somogy, kaposvár, sport