Az NB I-es küzdelemsorozat szerda esti rangadója 27-27-es döntetlennel ért véget, és a somogyiak továbbra is őrzik előkelő harmadik helyüket a tabellán.

Nem várt könnyű hatvan perc a Balaton-partiakara az év első hazai bajnoki mérkőzésén. A 13. fordulóban a szezont mélyrepüléssel kezdő, ám azóta folyamatosan javuló Békéscsaba látogatott Somogyba. A fekete mezes hazaiak kezdtek jobban, egészen a 14. percig magabiztos, négy-ötgólos előnyben voltak, és a játék minden elemében nagyszerűen teljesítettek. A folytatásban a viharsarkiak megkezdték a felzárkózást, de a szünetben így is 14:10 arányban az SKC vezetett.

A második játékrész elején a házigazda az öltözőben maradt, a hatalmas elánnal és nagy lendülettel kezdő vendégek három és fél perc leforgása alatt egyenlítettek. A csabaiak keményen védekeztek, ami nem igazán ízlett a somogyiaknak. A lányok így is jól küzdöttek, és hat perccel a vége előtt két góllal előrébb jártak, mint ellenfelük. Nem mindennapi izgalmakat hozott a hajrá. A vendégek egygólos előnybe kerültek, majd Mörtel Renáta bevágta az egyenlítő találatot. Az utolsó percben is minden kérdés nyitott volt, de végül maradt a döntetlen, a rangadó vége 27-27 lett.

- Az első féidőben megvalósítottunk mindent, jól kézilabdáztunk, talán egy-két gól maradt bennünk. Nagyon két ellentétes félidőt produkáltunk. Pedig külön felhívtuk a figyelmet arra, hogy a Békéscsaba is öt gólos hátrányból állt fel a Fradi ellen. A védekezés hibái miatt nem tudtuk a két pontot begyűjteni - mondta a Siófok KC szakmai igazgatója, Imre Vilmos.

- Bajnokok már nem tudunk lenni, de nagyon értékes ez az egy pont, nem sok csapat fog innen ponttal távozni. Nagyon együtt van a csapat támadásban, védekezésben is, inkább védekezésben javultunk sokat. Fizikálisan nem vagyunk rosszabbak, mint ellenfeleink, és remélem, ez a szezon végéig így marad - mondja a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE szakmai igazgatója, Kovács Péter.

A siófoki együttesben Mörtel 7, Bogdanovics és Kiss pedig 5 gólt szerzett. Folytatás vasárnap este a bajnok Győr otthonában.

Címkék: bajnoki pontok, Békéscsaba, kézilabda, női, Siófok, sport