Az együttes jelenlegi szakmai igazgatója elhatárolódik az akkor történtektől.

Horváth Károly, az FGSZ Siófok ügyvezetője és szakmai igazgatója nem véletlenül határolja el magát a korábban történtektől.

- Annak a csapatnak a vezetése teljesen más volt, mint a mostanié. Érdemeben ők tudnának nyilatkozni. Nekünk ez kellemetlen, nem tudunk azonosulni vele. Gyanusítani senkit nem akarunk, megvárjuk a hatóságok elhjárását, döntését, és azután, ha van érintett játékosunk, ellene mi is el fogunk járni aszabályoknak megfelelően - mondta az FGSZ Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly.

Egy biztos: a csapat korábbi és jelenlegi játékosai közül többen gyanúba kerültek, és az akkori edzők sem érezhetik magukat biztonságban. A jelenlegi együttes felemás őszt zárt, de elkerülte a kiesőhelyet.

- Felemásra sikeredett a szezon. Jól kezdtünk, volt egy-két barvúrunk. Megvertük az Újpestet, ikszeltünk a Vieotonnal, aztán gödörbe kerültünk. Sok döntetlen volt. Ha azokat nyerjük, sokkal jobban sikerült volna ez a fél szezon - mondta a BFC Siófok játékosa, Fehér Zsolt.

- A mi célunk az első perctől az volt, hogy bennmaradjunk. A 15. hely felett kell végeznünk, és ez eddig teljesült. 17 forduló után a 14. helyen állunk. Annyival jobb a helyzet talán, hogy a kilencedik helyen lévő csapat csak hárommal van előttünk. Tavaly az MTK 5 ponttal volt előttünk, és végül kiesett. Ebben az évben a bajnokság kiegyensúlyozottabb lett - tette hozzá Horváth Károly.

A szakmai igazgató elárulta: a télen szeretnének ingyen igazolható játékosokkal erősíteni. Az ősszel főleg a támadások befejezésével akadtak problémák, így itt kellene előrelépni a folytatásban. A fiúk azt remélik, hogy javítanak majd a jelenlegi helyezésükön.

Fehér Zsolt hozzátette, reméli, a 10-12. helyekre oda tudnak érni, ha jól sikerül a tavaszuk, mert nagyon egyben van a hátsó régió.

A magyar élvonalban csak Somogy megye szerepeltet két csapatot, és a szurkolók abban bíznak, hogy egyik együttesnek sem okoz majd gondot a bennmaradás kivívása.

Címkék: fogadási botrány, szakmai igazgató, labdarúgók, bunda, Siófok, sport