Az őszi szezonzárón a korábban szebb napokat megélt, KEK-nyolcaddöntős Debrecen együttese látogatott Somogyba. Az esélyeknek megfelelően indult a mérkőzés, de a vendégek sokáig jól tartották magukat. Egészen a 25. percig három-négy gólos előnyben kézilabdázott a Siófok, majd a játékrész hajráját alaposan megnyomták a somogyiak, akik így 17-10-s állással vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően nem változott a játék képe: az történt a pályán, amit Imre Vilmos tanítványai akartak. A hajdúságiak egy percig sem adták fel, és mindvégig nagy akarattal, szívósan harcoltak. A 46. perctől állandósult az a különbség, amit aztán a lefújásig sikerült is megőrizni. A Siófok végül 33:25 arányú győzelmet aratott, amivel megerősítette negyedik helyét a tabellán.

"Elégedett avgyok a győzelemmel, a mutatott játékkal viszont nem annyira. Hektikus mérkőzés volt, nehéz volt egy-két játékosomnak feldolgoznia ezt a szituációt. Az első félidő utolsó tíz perce döntötte el a mérkőzés sorsát" - mondta a Siófok Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Imre Vilmos.

A DVSC-Fórum vezetőedzője, Köstner Vilmos elmondta: "Ez a nyolc gólos különbség reális, mert tíz ziccert hagytunk ki. A játékban nem éreztem nagy különbséget. Ez a közel kivéreztetett csapat is méltó ellenfele volt a Siófoknak."

A Debrecen elleni győztes mérkőzésen Mörtel 8, Szepesi 6, Ábrahám, Bogdanovics és Kiss pedig 4-4 gólig jutott. A lányok január elején, Dunaújvárosban folytatják bajnoki szereplésüket.

Címkék: Magyar Kupa, debrecen, kézilabda, Somogy, Siófok, sport