A kaposvári fiatal jó évet zárt, sokat fejlődött, és továbbra is az a nagy álma, hogy egyszer egy külföldi bajnokságban is megmutassa magát.

A somogyi tehetség 2010 őszén került fel a Fino felnőtt csapatába, előtte az utánpótlásban jeleskedett.

- Már hetedik éve játszom - emlékezett vissza a kezdetekre Gergye Roland. - Még az általános iskolában mentem le először edzésre, hobbi szinten próbálkoztam, és végül ottragadtam. A Kinizsi lakótelepi általános iskolában, Sántosiné Oláh Edit irányításával ismerkedtem meg a sportággal, aztán végig a Kométa utánpótlásában szerepeltem. A serdülő és az ifjúsági korosztályban már Varga Péter volt az edzőm, aztán az ifiből egyből a felnőttekhez kerültem. Tavaly ősszel mutatkozhattam be a Közép-európai Ligában, tavasszal pedig előbb kupagyőztes, majd magyar bajnok lettem a csapat tagjaként.

Roland elárulta: az volt a célja, hogy fejlődjön, ami sikerült is. Az ősz szintén jól alakult: a kezdőcsapat állandó tagjaként volt részese a Fino NB I-es menetelésének. A fiúk eddigi tizenkét meccsüket megnyerték, és kétszer is felülmúlták legnagyobb riválisukat, a Kecskemétet. Gergye Roland nem csak klubcsapatában remekelt.

- Nagy örömömre tagja vagyok a magyar junior válogatottnak, és engem választottak meg csapatkapitánynak - folytatta a 18 esztendős, 199 centi magas játékos. - A nyáron megnyertük az Eötvös Kupát egy lengyel csapat előtt Debrecenben, az év végén pedig, a két ünnep között a MEVZA-tornán lépünk pályára Kecskeméten. Ebben az együttesben is a posztomon, tehát nyitásfogadó-szélsőütőként számít rám az edzőnk, Buzek László.

A kaposvári közönség egyik kedvence Demeter György irányítása alatt szeretne még tovább fejlődni, hogy teljesüljenek a vágyai.

- A nagy álmom, hogy kikerüljek egyszer külföldre - árulta el Roland. - Jól tudom, hogy itthon még van nagyon sok tanulnivalóm, de amint olyan szintre jutok, megpróbálnám egy másik bajnokságban is megmutatni magam.

Addig azonban még bőven akad teendő a pályán és a pályán kívül egyaránt. A kaposvári fiúkra a kazincbarcikai rangadó után több napos karácsonyi pihenő vár, aztán újra a röplabda kerül előtérbe.

Címkék: Gergye Roland, junior válogatott, elismerés, Fino, röplabda, sport