A Szolnok elleni múlt heti, hazai 3-2-es vereség után a nagy rivális Veszprém otthonában szeretett volna javítani a kaposvári csapat. Az együttes nem kelhetett útra teljes kerettel, ugyanis betegsége miatt Harmath Zsófia és Sárközy Eszer sem tarthatott a többiekkel.
Az első szettet a bakonyiak nyerték 25:20-ra, a másodikat pedig a vendégek ugyanebben az arányban. Pálfy Marianna tanítványai ezután lendületben maradtak, és a harmadik játszma végén is ők örülhettek. A negyedik játékrész a hazaiaké volt, így az ötödik, rövidített szettre maradt a döntés.
Óriási csatát hoztak az utolsó percek: felváltva estek a pontok, és 8-7-es veszprémi vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. Ezután a kaposváriak kerültek lépéselőnybe, 14:14-nél aztán egyenlített a házigazda. Az utolsó két pontot végül Horváth Zsófiáék harcolták ki, így megszerezték a bravúros idegenbeli győzelmet, ami a nyolc közé jutás szempontjából igen fontos lehet. Az együttes először nyert 3-2-es mérkőzést ebben az évadban.
- Nagyon örülök ennek a sikernek, a lányok is eufórikus hangulatban vannak, többen sírtak is a lefújás után - mondta Pálfy Marianna vezetőedző. - Amikor igazán kellett, akkor nagyon odafigyeltünk a nyitásokra és a sáncmunkára, így igen értékes két ponttal gazdagodtunk.
A kaposvári lányok december 18-án vasárnap 16 órakor a Palota ellen játsszák idei utolsó bajnoki mérkőzésüket a városi sportcsarnokban, a győzelem reményében.

Veszprémi Egyetem - BITT KNRC Kaposvári Egyetem 2-3 (20, -20, -22, 20, -14)
Veszprém, 100 néző.
Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Récsei, Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (libero), Kulcsár P. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Címkék: női, BITT RC, bitt, kaposvár, röplabda, sport