Izgalmas összecsapásnak ígérkezett a Kaposvári Bástya és a nagyatádi Sakk Egylet NB II-es bajnoki mérkőzése. Mindkét gárda megnyerte legutóbbi találkozóját, a házigazdák Dunaújvárosban diadalmaskodtak, míg a címvédő atádiak a Pécset verték saját otthonukban.
A Kaposvári Bástya SE csapatvezetője, Bálint János azt mondja. mind a két csapat esélyes arra, hogy azért a legjobb hat közé bekerüljön, elsősorban a Nagyatád a korábbi évek eredményei alapján. - Pillanatnyilag egy győzelemmel állunk mi is, úgyhogy a mai mérkőzésen nagyon sok múlik - tette hozzá a csapatvezető.

sakk


- Nyerni jöttünk, az nem titok. Nyerni jöttünk. Ugye, mi tavaly megnyertük az NB II-es bajnokságot. Most idén egy hajszállal gyengébbek vagyunk, mert az ifjúsági tábláink azok nem úgy állnak, ahogy kéne - mondta a nagyatádi Sakk Egylet csapatvezetője, Kiss Attila.
Mint az később kiderült, nemcsak Fortunán múlt a nagyatádiak győzelme, a vendégek ugyanis – akárcsak tavaly –  fölényes, nyolc és fél-három és fél arányú sikert arattak. A Rinya-parti csapatból a horvát Vrban Mladen, Percze János, Szijártó Attila, Lipcsei Ádám, Koppány Tamás és Gyugyi Péter is hozta a partiját. A kaposvári oldalról viszont csak Ványa János tudott mérkőzést nyerni, öt táblán pedig döntetlennel ért véget a küzdelem. A folytatásban a kaposváriak Marcaliban javíthatnak.

Címkék: sakk, nyerni, megyei, rangadó, nagyatád, sport