Az újonc kaposváriak az esélytelenek nyugalmával szálltak vízbe a bajnokcsapat otthonában. A nemzetközi porondon is edződő egriek már az első félidőben eldöntötték a győzelem sorsát. Az első negyedet 4-1-re, a másodikat pedig 4-2-re nyerte a házigazda. A térfélcsere után kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők: a harmadik etapot mindössze egy góllal hozta az olimpiai bajnokokkal felálló Eger. A záró játékrészben újra ráerősítettek a Gerendás-tanítványok, és 6-2-es sikerüknek köszönhetően végül magabiztosan, 15:5 arányban győztek. A kaposvári együttesben a játékos-edző Bereczki Miklós, valamint Maár Róbert, Horváth Dávid, Balogh Zoltán és Jiuhász-Szelei Norbert osztozott a gólokon.

"Természetesen tudvalévő volt, hogy az Eger nekünk még nagy falat. Sokat utaztunk, keményet edzettünk pénteken. Nekünk hétfőn lesz nagy rangadónk, ott kell nyernünk" - mondta a mérkőzésről a Kaposvári VK játékos-edzője, Bereczki Miklós.

vizilabda


A kaposvári együttesben bemutatkozott az új szerzemény, az amerikai Clayton Snyder. "Sajnos ez egy kényszerű csere volt, mert két játékosunk autóbalesetben megsérült a szezon elején, és még nem épültek fel. A szlovén játékossal mentális problémák voltak és fizikai lemaradása is volt. Nekünk nincs arra időnk, hogy megvárjuk, amíg utoléri magát. Ezért váltottunk, de ez sem megy könnyen, hogy az új játékos beilleszkedjen" - mondta Bereczki Miklós.

A KVK adásunkkal egy időben, a Pécs elleni hazai rangadón tehát már győzelmi reményekkel küzd a városi fürdő ötven méteres medencéjében. A találkozóról a keddi Kapos Sportban számolunk be.

Címkék: vízipolo, osc, vereség, vízilabda, kaposvár, sport