A somogyi megyeszékhelyen nagy múltú sikersportág a röplabda. A férfi csapat 13 bajnoki címet és 14 Magyar Kupa-győzelmet szerzett eddig és a női szakág is az NB I. állandó szereplője. Kaposváron csaknem kétszáz fiatal üti a labdát rendszeresen, és az összefogás jegyében januártól mindenki a Röplabda Akadémia színeiben sportolhat tovább. Pécsen napjainkban amatőr szinten működik ez a labdajáték, jelenleg ötven fiú és negyven lány űzi ezt a sportot. A somogyiak mégis fantáziát látnak a két város együttműködésében.

"Dél-Dunántúl regionális röplabda központját szeretnénk kialakítani Kaposváron, és ehhez szervesen hozzátartozik Pécs is, fiú és lány vonalon egyaránt. Ez erősítésre és támogatásra szorul. Azok a lelkes emberek, akik fenntartják a pécsi röplabdát, fontos, hogy segítséget kapjanak" - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE szakmai igazgatója, Demeter György.

A pécsiek azt mondják: ők is nyernek majd ezen az együttműködésen. Képzett szakemberek tarthatnak továbbképzéseket, a legtehetségesebb pécsi játékosok számára pedig megnyílik az út az élvonal és esetlegesen a külföldi szerződés felé is.

BITT


Pécs Városi Sportiskola vezetője, Gyöngyösi Zoltán elmondta: Kaposvár egy olyan szakmai bázisa a hazai röplabdázásnak, ahonnan mi rengeteget tudunk tanulni. Földrajzilag is közel van, és eddig is jó kapcsolatot alakítottunk ki velük, akik korábban itt játszottak. Szeretnénk mindezt szervezett keretek között csinálni.

Az akadémia vezetői szeretnék az egyetemi diplomáig tartó sportolói pályamodelljüket Pécsre is kiterjeszteni.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen együttműködés létrejöhet. Pécs röplabdájának ez fontos, és egy olyan lehetőséget nyújt a jövőben, amely hosszú távon meghatározó tényezője lehet a klubnak" - mondta a kezdeményezésről Pécsi Sport Nonprpfit Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila.

Az együttműködési megállapodást ma szentesítették a felek. A példaértékű összefogás egyértelmű nyertese a magyar röplabda lehet.

Címkék: pécs, akadémia, kaposvár, somogy, röplabda, sport