A várt nagy csata ezúttal elmaradt: a 12. percben már tíz góllal vezetett a házigazda, és az első harminc percben el is dőlt minden lényeges kérdés. A második felvonás visszafogottabb játékot hozott, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a somogyi siker. Szepesi 10, Ábrahám 6, Bódi pedig 5 gólig jutott. Volt miért törlesztenie a siófoki gárdának, ugyanis a tolnaiak tavaly a kupában és a bajnokságban is megverték őket.

A Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Imre Vilmos elmondta: "Nem kell arról beszélni, mi történt a második félidőben. Az a lényeg, hogy továbbjutottunk, ezt kell tovább építeni. Azt, amit kitaláltunk a mérkőzés előtt, működött. az edzőnek az a feladata, hogy egy ilyen meccsen mindenkinek játéklehetőséget adjon. Nem mindenki élt vele, ez egy pici kritika, de egy győzelem után nem szabad bántani a csapatot."

"Megdöbbentő volt, ahogy az első félidőben játszottunk. Mintha szivacskézilabdát játszottunk volna eddig, úgy jöttünk ki a pályára... Nem is a védelem, hanem a támadásbeli technikai hibák okoztak gondot. az első félidőben 14 ilyen hibánk volt, ami botrányos, a másodikban csak három. Ha egy csapat kijön egy ilyen mély gödörből, nem értem, miért nem lehet végig jól koncentrálni" - tájékoztatott az UKSE Szekszárd vezetőedzője, Kovács Jenő.

Imre Vilmos tanítványai legközelebb pénteken lépnek pályára, amikor is bajnoki rangadót játszanak Veszprémben.

Címkék: Magyar Kupa, negyeddöntő, kézilabda, Siófok, Somogy, sport