A somogyiak végig nagyszerű teljesítményt nyújtottak, legyőzték a címvédőt is, és a döntőben sem adtak esélyt ellenfelüknek. A birkózókat két cselgáncsozó is segítette a mérkőzéseken.

Szenzációs sorozatot tudhatnak magukénak a kaposvári birkózók. A fiúktól immár joggal tartanak a csapatbajnokságokon: Takács László vezetőedző tanítványai az elmúlt években a diák és a serdülő korosztályban is a legjobbnak bizonyultak. Most pedig az utánpótlás kategóriában, vagyis a 16-18 évesek között írtak történelmet.

Ez lefedi az első éves junior korosztályt és a kadet korcsoport két évét. Itt már komoly versenyzők voltak a mezőnyben, világbajnokságot és Európa-bajnokságot is megjárt, nagy csapatokból érkező versenyzők - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A kaposváriak a csoportmérkőzések során a címvédő Vasast, valamint az Érdet, a Turkevét és a rendező csepelieket is megverték, a döntőben pedig az Orosházát múlták felül. Halasi Dániel jó formában lépett szőnyegre, ugyanis október közepén kadet magyar bajnoki címet nyert.

Halasi Dániel elmondta: "Az egyéni a szabadfogású magyar bajnokság volt, számítottam rá, hogy nyerek. A döntőben a 85 kg-osok között a világbajnoki másodikkal vívtam a mérkőzést, sikerült. A csapatbajnokság szintén, öten voltunk a csoportban, mindenkit jól megvertünk. Egy-két szorosabb meccsünk volt. "

A somogyi srácok ezúttal nem csak önmagukért, hanem egymásért is küzdöttek. A csapatbajnokságon vendégjátékosok is szerepelhettek. A kaposváriak két cselgáncsozót hívtak meg, ami jó döntésnek bizonyult. A 18 éves Demeter Bendegúz a plusz 100 kilósok között lépett szőnyegre, és veretlen maradt.

"Az első meccsemen az országos bajnokkal kezdtem, mint kiderült, és kis szerencsével nyertem. A következő két mérkőzés könnyebb volt. Ezen kívül volt az ötödik, a döntő elég kemény volt, a második két percben dőlt el a végén, egy leszorítással dőlt el a dzsúdóból" - mondta Demeter Bence.

Ughy Viktor három mérkőzést nyert a viadalon.

A sportiskolások az elmúlt hétvégén a kötöttfogású országos diákolimpián szerepeltek Szentesen. Itt is folytatódott a sikersorozat: a Munkácsy gimnázium tanulója, Kajtán Olivér aranyérmes lett az 50 kg-os súlycsoportban! Csapat- és iskolatársa, Bak Barnabás ugyancsak a dobogóra állhatott, bronzérmes lett.

Címkék: bajnokok, csapat, bírkózás, somogy, kaposvár, sport