Nagy érdeklődés várta az elmúlt két év bajnokának kaposvári vendégjátékát a Szántó utcai csarnokban. Az előző szezonban a somogyiaknak már összejött a bravúr a Zalaegerszeg ellen, hiszen - egyedüli csapatként - 5:3-ra le tudták győzni a Szuper Liga legjobbját. A hétvégi bajnoki fordulóban a tisztes helytállás volt a cél.
A Közutasok Kaposvári TK klubelnöke, Illyés András azt mondja: cél, hogy minél több pontot szerezzenek. - Hát, egy már meg van, a becsületpont meg van, a Zalaegerszegtől kikapni nem szégyen, ugye sokszoros bajnokcsapat, a tavalyi bajnok, világbajnokokkal teletűzdelt, válogatottakkal teletűzdelt, úgyhogy megpróbálunk mindent - tette hozzá a klubelnök.  
A kaposvári közutasok végül ismét bizonyítottak, hiszen két pontot el tudtak rabolni a még veretlen zalaiaktól. Sőt, sokáig a 4:4-es döntetlen is elérhető közelségben volt. Nem véletlen, hogy több junior korú játékosra is szemet vetett a vendégek edzője, aki egyben a junior és a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya is.
A Zalaegerszegi TK edzője, Fehér László szerint az a jó a kaposváriakban, hogy nagyon nagy tűz van bennük, és nagyon sok a fiatal játékos, nagyon jó az utánpótlásbázis. - Nem véletlen, hogy a magyar válogatottba is több junior korú játékost meghívtak, illetve remélem, hogy a világbajnokságon is részt fognak tudni venni - mondta az edző.  
A világbajnokságot Németországban rendezik majd májusban. A szövetségi kapitány a Közutasok csapatából Nagy Gergőt, Pákai Zsoltot és Rapatyi Richárdot hívta meg a tizennyolcas bő keretbe, amelyből a legjobb hét játékos utazhat majd a vb-re.
Rapatyi a Zalaegerszeg elleni bajnokin is igazolta jó hírét, hisz Földesi Zsolt mellett ő szerezte a másik kaposvári pontot, 566 fát elérve. A Közutasokra a folytatásban két idegenbeli bajnoki vár, amelyeken már győzelmi esélyekkel döntögethetik a bábukat.  

Címkék: nem sik hiányzott, bravúr, teke, közút, Somogy, sport