Több korosztályban is Kaposvár - Pécs párviadalt rendeztek a közelmúltban a labdarúgó utánpótlásban. A somogyi 13 évesek az esélytelenek nyugalmával készültek a Cseri úti sportcentrumban.


- Sajnos az eredmények nem megfelelőek, de szerencsére az U15 és U13 eredményeiből csak a nagyoké számít, így szabadabban építkezhetünk. Az a probléma, hogy kevés az alapból kiválasztott játékos. Akik megtaláltak bennünket, mindenkit leigazoltunk, nagy hiányossággal érkeztek a gyerekek, de a hozzáállással és a szülői háttérrel nincs probléma - mondta a  Kaposvári Rákóczi BFLA U13 edzője. Gáspár András hozzátette: amiket edzésen gyakoroltak, abból szeretnénekk minél többet viszont látni a pályán.


Sokáig nem szálltak el a remények: a fiúk jól helytálltak a 2X35 perces mérkőzésen. Fegyelmezetten, nagy akarással futballoztak, és sikerrel állították meg a bajnokesélyes ellenfél rohamait. A Pécs végül egy szerencsés góllal nyert. Gáspár András edző abban bízik, hogy tavasszal az eredmények is jobban alakulnak majd.


A középmezőnyhöz tartozó 15 évesek egy jó sorozatot követően várták a pécsiek elleni összecsapást.
A Kaposvári Rákóczi BFLA U15 edzője, Richter Sándor azt mondja: az elmúlt öt meccset megnyerték, az Újpest elleni idegenbeli győzelem bravúr volt, a hazai kötelezőket hozták. Most egy jóval erősebb csapattal lesz dolgunk.


Az edző szerint egy Kaposvár - Pécs meccs ebben a korosztályban is rangadónak számít.
- Úgy gondolom, mindenhol az. De azért remélem, hogy a fiúk minden meccsre ugyanúgy készülnek fel, és ugyanolyan erőbedobással küzdenek., legyen az Pécs, Honvéd vagy Kozármisleny - tette hozzá Richter Sándor.


A jó iramú találkozón mindkét kapu előtt több helyzet alakult ki. A vendégek még az első félidőben vezetéshez jutottak, a szünet után pedig el is döntötték a három pont sorsát. A Pécs végül 3-0-ra győzött. A legutóbbi játéknapon a 15 és a 13 éves korosztály is döntetlent játszott Sopronban.

Címkék: labdarúgók, Bene, akadémia, Pécs, Kaposvár, sport