A kaposváriak az elmúlt hetek döntetlen-sorozata után győzni szeretnének a nyeretlen zalaiak otthonában.

A csütörtöki edzésen már a taktikára helyezte a hangsúlyt a Sisa Tibor vezette szakmai stáb. A fiúkra ráférne a sikerélmény: utoljára még július végén nyertek bajnoki mérkőzést, és a sok döntetlen miatt a 15. helyre csúsztak vissza. Az őszi záró fordulóban a sereghajtó lesz az ellenfél idegenben. "A Vasas ellen csak egy újabb döntetlent sikerült elérni. A héten kaptunk egy kisebb fejmosást az elnöktől, aki azt mondta, hogy úgy érzi, mindenki el van a langyos vízben és próbáljunk meg koncentrálni. A ZTE utolsó helyen áll 4 ponttal. Őket most már meg kellene verni, kit akarunk megverni, ha nem az utolsót?! A legtöbb meccsen a védelmüket nagyon feltolják, marad mögöttük 20-30 méter. Ha oda megfelelően be tudjuk lőni vagy löbbölni a labdát, akkor szerintem van esélyünk a gólszerzésre" mondta Balázs Benjámin a Kaposvári Rákóczi FC játékosa.

Szinte hihetetlen, de a ZTE még nem nyert meccset az ősszel. A kék-fehérek tavaly még a negyedik helyen zárták a bajnokságot, a Rákóczi viszont kétszer is megverte őket. Emlékezetes volt mind a két meccs: idegenben 5-3-ra, hazai pályán 2-1-re nyert a somogyi alakulat. A korábbi kaposvári vezetőedző, Prukner László nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a Ferencváros után elvállalta a zalaiak irányítását. "Láttam a Kaposvárt játszani egyszer-kétszer. Agresszívek, nehéz megbontani őket, úgyhogy inkább egy nagy kínlódás lesz ez a mérkőzés. Remélem, sportszerű küzdelem lesz mindkét oldalon" - mondta Prukner László a ZTE FC vezetőedzője. A kaposváriak egyik alapembere több poszton is szeretne csapata hasznára lenni. "Egyszer jobb szél, egyszer bal oldal, egyszer védekező középpályás, egyszer irányító. Ha hét elején tudom, mit fogok játszani, fel tudok rá készülni, ha csak egy-két nappal előtte, akkor azért komplikáltabb" - mondta Balázs Benjámin.

A Rákóczi csapatában Kulcsár, Pavlovics és Grumics bajlódik sérüléssel, a többiek harcra készek. A ZTE - Kaposvár találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. A mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu videós hírportál.

Címkék: ZTE, rákóczi, foci, nb1, sport