Kettős jubileumot ünnepeltek a megjelentek: a városi fürdőben 30. alkalommal rendezték meg az Adorján József úszó emlékversenyt és a résztvevők tizenötödször szálltak harcba a Középület-kivitelező Kupáért. "Ha a verseny tradícióját nézzük, ugyanazért tesszük, mint Adorján József. Ő is fiatalokat tanított sportra, életre, szeretetre, és ő is szeretett volna minél nagyobb sikereket elérni" - mondta Ift Miklós a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE elnökségi tagja. Ezen a versenyen, rendhagyó módon már a kezdés előtt érmeket adtak át: az Adorján SE sportolói köszöntötték mesteredzőjüket, Kovács Lászlót. "Meglepetés volt számomra. Annak köszönhető, hogy az utolsó időszakban az Adorján emlékversenyek nagy részét mi szerveztük, és én voltam a főszervező" - mondta Kovács László a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője.

adorján verseny

"Nagyon érdekes példa, hogy amikor szerveztük ezt a meglepetést, azért kellett ennyit várni, hogy kiimádkozzuk a háttérből, mert ügyet intézett, nyomtatót javított, és szerettük volna meglepni valamivel. Talán még fel sem fogta, hogy a dobogón állhatott egy pillanatra" - mondta Horváth Ákos a Somogy Megyei Úszó Szövetség elnöke. Az elnök hozzátette: tíz év múlva ezüst, húsz esztendő elteltével pedig aranyérmekkel szeretnék meglepni a mesteredzőt. Az ünnepség után az úszás került a középpontba, és egymást érték a versenyszámok a különböző távokon és úszásnemekben. A rendező Adorján SE hat sportolója is a dobogó tetejére állhatott, és szinte mindenki megmutathatta, mennyit fejlődött az elmúlt időszakban. "Eddig nagyon jól ment a versenyzés. Igaz, hogy utolsó lettem, de gyors voltam, és meg is dicsért az anyukám, az apukám és a nagyszüleim" - mondta Csete Lilla Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE versenyzője.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola nyolc aranyérmet szerzett, Farkas Szonja duplázni tudott. A somogyiak összességében jól teljesítetek, még Siófokra is került egy első helyezés. A csapatverseny első helyét a dombóváriak szerezték meg a Kasi és az Adorján előtt.  

Címkék: csapat, úszás, kupa, verseny, sport