A fiatal kaposvári együttes két olyan mérkőzést játszott a hétvégi dupla fordulóban, amelyen még a szettrablás is bravúr lett volna. A Gödöllő elleni találkozón az első játszma még nagy küzdelmet hozott, és a vendégek csak 18:18 után kerültek nyerő helyzetbe. A folytatásban már kijött a két csapat közti tudáskülönbség, és a gödöllőiek végül 3-0-ás győzelmet arattak.

BITT1

Két nappal később, a Békéscsaba ellen sem a BITT számított favoritnak. A kaposvári lányok ezúttal nem tudtak felnőni a feladathoz, és végig csak tisztes távolból követték ellenfelüket. A vendégek végül alig egy óra alatt söpörték be a három bajnoki pontot, miután három játszmában nyertek.

Pálfy Marianna, a BITT KNRC Kaposvári Egyetem vezetőedzője a mérkőzést követően úgy nyilatkozott: „A pénteki meccs olyan szempontból jobban tetszett, hogy az első szettben lelkesedett, odafigyelt a társaság. Itt most a nyitásfogadás rovására írható az eredmény, de a támadásokban voltak nagyon szép villanások mind a három szettben.”

Kormos István, a Békécsabai RSE vezetőedzője azt mondta: "Úgy gondolom, jól játszottunk. Feltérképeztük a Kaposvárt, a gyenge pontokat meg tudtuk nyitni. Tudtuk, ki hova támad, blokkoltuk ezeket a támadásokat. Rá tudtuk erőltetni akaratunkat az ellenfélre, és meggyőző győzelmet arattunk." 

A BITT november 8-án Magyar Kupa mérkőzést játszik Nyíregyházán, a bajnokság november 20-án folytatódik.

 

Címkék: Gödöllő, Békéscsaba, vereség, BITT, röplabda, sport