A piros-feketék első öt pontjára Wilson válaszolt, szintén öt ponttal. Az első percekben nagy tempót diktált mindkét csapat, gyorsan potyogtak a kosarak, négy perc elteltével már 11-11-et mutatott az eredményjelző. Ekkor egy sarokból érkező palánkos hárompontossal és egy labdaszerzés utáni gyorsindítással el tudtak lépni a vendég kaposváriak, Pór kért időt. A rövid pihenő után a nézők pályán láthatták Mills-t. Hiába azonban az amerikai pályára lépése, sem ő sem pedig csapattársai nem tudták lendületét szegni a kékeknek, akik már tíz ponttal is vezettek. Keister remek palánk alatti munkájának és Wilson lendületes játékának nem találták ellenszerét a vendéglátók, így az első tíz perc végén némileg meglepésre, kilenc ponttal vezetett a Kaposvár.

Mindkét csapat a palánk alatt kereste a lehetőségeket, Báder és Keister harcapad_320 élményszámba ment. A második etap elején hamar felzárkózott az Olaj, két és fél perc elteltével már csak két pont volt a két csapat közötti differencia. Öt perccel a félidő vége előtt pedig már a hazaiak vezettek, Horváth betörése után. A hazaiak remekül találták meg a helyzeteket a betörések utáni kiosztásokkal, azonban többnyire nem tudtak élni a tiszta dobás lehetőségével, ellenben Báder megállíthatatlannak tűnt a palánk alatt. A Kaposvár főként légiósainak köszönhette pontjait ezekben a percekben. Éppen ezért került komoly bajba Fekete Ádám csapata, amikor Keister már a harmadik hibáját vétette. A vendégek trénere azonban mégsem eszközölt cserét. Wilson tizenhetedik pontja azt jelentette, hogy ismét el tudott lépni csapata, ezúttal öt ponttal. A félidő végére azonban ismét fel tudott zárkózni a Szolnok, a vezetést mégsem tudták átvenni.

Ahogy azt a játék képe mutatta és ahogy a statisztikából is kiderült a hazaiaknál Báder, míg a vendégeknél Wilson vitte a prímet, sőt igazán senki nem tudott felzárkózni kettőjükhöz. Ezt bizonyítván a harmadik negyed elején is ők kezdték el a pontgyártást. A szurkolóktól érkezett „Ébresztő” felkiáltásra Nikolov zsákolt egy hatalmasat, ismét a szolnokiaknál volt az előny. Ekkor a vendégek edzője kényszerült időkérésre. A harmincadik perchez közeledve mindinkább látszott, a hazai publikum ennél bizony könnyebb mérkőzésre számított. A Kaposváriak szívós védekezése és viszonylag hatékony támadójátéka komoly problémát okozott a bajnoknak. A közönség azonban ezekben a nehéz percekben sem hagyta el csapatát, mitöbb, állva buzdítva övéiket próbálták a holtpontot túljuttatni Fodorékat.

A záró felvonás elején Fodort kellett lecserélni, egy véletlen ütközés után fájlalta a bokáját. Raivio feljavuló játéka, illetve Wilson tündöklése időkérésre kényszerítette a hazaiak szakmai igazgatóját, hiszen már nyolc pontos kaposvári előnyt mutatott az eredményjelző. Bádert ismét megtalálták társai, kétszer is, ezzel zárkózott a piros-fekete gárda és láthatóan a védekezésüket is magasabb fokozatra kapcsolták. A szurkolósereg egyre inkább adott hangot elégedetlenségének, hiszen a papírforma abszolút esélyese nem hogy nem vezetett, hét pontos hátrányból vágott neki az utolsó három és fél percnek. Az Olajnál megfújták a vészkürtöt, még éppen idejében érkezett Trotter hármasa, Fekete Ádám egyből időt is kért. A vendéglátók egész pályásjzsi_320 letámadásának köszönhetően sikerült egy támadást kivédekezni, azonban egy buta eladott hiba után Wilson két büntetőjével ismét elhúztak a kékek. Az utolsó percben Báder kettese és labdaszerzése feltüzelt mind csapatot, szurkolót, fél perccel a mérkőzés vége előtt már csak egyetlen pont a vendégek előnye. Ekkor Trotter szerelése után maga fejezte be a támadást, ráadásként pedig egy büntetőt is értékesített, kettővel ment az Olaj tizennyolc másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A Kaposvár azonban fel sem tudta hozni a labdát először Nikolov szerezte azt meg és dobott kettest, majd Trotter, akit rögtön faltoltak, így eldőlt a mérkőzés. Ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a bajnok, azonban a Kaposvár hatalmas kalaplengetést érdemel.

Pór Péter, a Szolnok edzője: Nagyon rosszul játszottunk, már a mérkőzés elején elhittük, hogy sima lesz. Az utolsó két percben egy nagyon jól küzdő, jó Kaposvárt sikerült legyőznünk.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: A legfontosabb az volt, hogy felálltunk a Jászberény elleni vereség után. A rutintalanságunknak köszönhetjük a vereségünket, illetve Trotter és Báder remeklésének. Nagyot küzdöttek a srácok, mindenkinek csak gratulálni tudok.

Hoppál Előd

Forrás: delfinek.hu



Címkék: nyitómérkőzés, szolnoki, olaj, KKK, kaposvár, sport