A Rákóczi 2007 tavaszán, a 3-2-es pécsi diadallal biztosította be további élvonalbeli tagságát. A zöld-fehérek azóta is az NB I stabil szereplői, a PMFC pedig több éves szünet után került vissza az élvonalba. A két együttes, csaknem négy és fél éves szünet után, szombaton újra összecsap egymással. "Szerintem a héten semmi extrával nem készültünk. Igazából a védekezésen próbálunk javítani, mert az elmúlt három idegenbeli meccsünkön 4-4 gólt kaptunk, ami intő jel. Ezen akarunk változtatni. ez a meccs is egy lesz a sok közül, de persze mindenkiben benne van, hogy ez egy szomszédvári rangadó lesz" - mondta Dibusz Dénes Pécsi MFC.

Rákóczi pécs előtt

Az újonc Pécs 10 forduló után 18 ponttal az előkelő ötödik helyen áll a tabellán. A Rákóczi eddig 8 pontot gyűjtött, és a 13. helyről várja a folytatást. A csapat hazai pályán veretlen, idegenben viszont még nem szerzett pontot. A kaposváriak amiatt is bosszankodnak, hogy 10 mérkőzésen hat tizenegyest és három kiállítást ítéltek ellenük, amit nehéz feldolgozni. "Nem vagyunk durva csapat, stílusos támadófocit játszunk. Ilyenkor nagyon nehéz edzőként, pedagógusként elhinni azt, hogy a jövő héten nyerhetünk, illetve elhitetni a játékosokkal, hogy dolgoztatok többet, mert nyerhetünk" - nyilatkozta Sisa Tibor vezetőedző, Kaposvári Rákóczi FC. Jó hír, hogy a gólerős Perics a múlt heti eltiltása után újra elfoglalhatja a helyét a csapatban. A Pécs - Rákóczi örökrangadó szombaton 18 órakor kezdődik a baranyai megyeszékhelyen.

A találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál. A Kapos Televízióban vasárnap este fél 8-tól láthatják felvételről az összecsapást.

Címkék: NB1, pécs, foci, Rákóczi, sport