Az augusztusi szombathelyi kadet világbajnokságon hárman is szőnyegre léptek: Halasi Dániel és Kovács Bence a fiúk mezőnyében bizonyított, a 16 esztendős Tóth Patrícia pedig újoncként a középmezőnyben zárt. "A súlycsoportomban 21-en voltunk, a sorsolásom nem volt valami jó, egy ukrán lánnyal kezdtem, de hiába vezettem ellene, végül kikaptam. Taktikai hibákat vétettem, a második menetben pedig már végig ő csinálta a pontokat" - mondta Tóth Patrícia Kaposvári Sportiskola. A kaposvári sportolónő végigdolgozta a nyarat, és két sportágban összesen négy világversenyen szerepelt. "Pihenni nem tudtam, annyi volt, hogy a múlt héten nem edzettem. Júniustól edzések, versenyek voltak. Három világversenyen voltam dzsúdóban, és amikor itthon voltam, birkóztam is, nagyon nehéz volt" - folytatta Tóth Patrícia. És nincs megállás: Patríciára októberben birkózó magyar bajnokság vár, amit szeretne megnyerni.

Bírkózók

A 18 éves Knipli Csongor első éves juniorként vett részt az év két fő versenyén. "Európa-bajnokságon vettem részt és világbajnokságon. Szerbiában sajnos egy meccsem volt, egy örménytől kaptam ki, aki megnyerte az EB-t. A vb-n egy japántól kaptam ki szoros meccsen, és mivel később kikapott, így nem vitt be a vigaszágba" - mondta Knipli Csongor Kaposvári Nehézatlétikai SE. A somogyi sportoló elmondta: mindkét világverseny igen tanulságos volt, felmérhette, hogy miben kellene fejlődnie. A fő cél az, hogy a jövőben, a 75 kg-os súlycsoportban, még a juniorok között eljusson a dobogós helyezésig. A szakvezetés bízik abban, hogy a kaposvári válogatott birkózók megőrzik a helyüket az élvonalban. "Talán azt kell mondanom, hogy egyik sem lesz könnyű. Nagyon erős a hazai kadet mezőny. Jövőre Halasi és Kovács Bence már a juniorok között, fiatalként kell hogy küzdjön a válogatottságért. Ahogy ők eddig dolgoztak és végzik a munkáét, úgy bizakodhatunk, hogy a későbbiekben is a válogatottban lesznek" - nyilatkozta Takács László vezetőedző, Kaposvári Sportiskola.

A sportiskola és a Nehézatlétikai SE birkózó szakosztálya bizonyított a nyáron, és a remények szerint talán lesz majd hozadéka a sikereknek. "A Kaposvári Sportiskola nehéz helyzetben volt, átalakult, súlyos milliókat vontak meg a hét szakosztály költségvetéséből, amit nagyon megérzünk a bőrünkön. Remélem, innen felfelé vezet az út. Eddig is kis költségvetésből működtünk, ez megcsappant. Bízom benne, hogy egyszer eljut az egyéni sport és ezen belül a küzdősport is oda, mint amilyen a labdajátékok támogatottsága" - mondta Takács László vezetőedző.

A kaposváriak a rövid pihenő után újra munkába álltak, és szeretnék folytatni az elmúlt évek eredményes hazai és nemzetközi sorozatát.

Címkék: elismerés, birkózás, verseny, somogy, sport