A kaposvári kosárlabda utánpótlás eddig a sportiskola színeiben szerepelt, a jövőben azonban, nem titkoltan az új törvény miatt, a felvevő-egyesület működteti majd a korosztályos csapatokat. A társasági adó hetven százalékát ugyanis a magyar vállalkozások megcímkézhetik az öt látványsport, a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong felé. A pályázat elkészült, és a határidőre a kaposváriak is leadták. "Sikerült beadni a pályázatot. Egy korrekt, mindenre kiterjedő, pontos pályázatot adtunk be. A szövetség csak olyan pályázatot fogad el, melynek a számai a valóságot tükrözik. Mi próbáltunk erre törekedni, és szerintem jól sikerült ez a pályázat" - mondta Monok Tibor ügyvezető, Kaposvári KK.

Információink szerint négy kaposvári labdajáték adta be a pályázatot. A Bene Ferenc Akadémia 180, a vízilabda klub 70, a KKK 59, a jégkorongozók pedig 51 millió forintra pályáztak. Ez azt jelenti, hogy a négy labdajáték kaposvári utánpótlása több mint 350 millió forinthoz juthat néhány hét múlva. "A törvény célja az, hogy az utánpótlást megerősítsék. Az utánpótlásedzők bérét, az utazási és edzésfeltételeket, a körülményeket javítsa. Ezeket a pénzeket erre lehet fordítani" - nyilatkozta Dér Tamás tanácsnok, a kaposvári sportbizottság elnöke.
A kaposvári jégkorong-utánpótlás ugyancsak egy felvevő-egyesülethez kerül a közeljövőben. "A jelenlegi helyzet szerint a Kasi jégkorong szakosztályában, amióta a jégcsarnok fennáll, 106 fő volt, a tájékoztatás alapján ebből az év végére, a szárazedzések idejére 23 fő maradt" - mondta Szabó Lajos ügyvezető, Kaposvári Hoki Klub SE.

A klub a tervek szerint négy korcsoportban 60 főt indít a bajnokságban, és még toborzót is szervez a legkisebbeknek. A labdarúgók és a vízilabdázók ugyancsak sokat várnak ettől az állami támogatástól. Azt mondják, jó helyre kerül a pénz. Az új rendszer a kormány számításai szerint egyébként mintegy 20 milliárd forint pluszt jelent majd a magyar sportnak

Címkék: milliók, bajnokság, adó, sport, Kaposvár