Az év egyik legnagyobb mountain bike versenyén Nagymarostól Tokajig pedáloztak a résztvevők, és csaknem 400 kilométert tettek meg.

Horváth Gergő nagyszerűen szerepelt az év egyik legnagyobb terepkerékpáros versenyén. A résztvevők 377 kilométert tettek meg, és a négy nap alatt összesen mintegy 7400 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük.

Horváth Gergő azt mondja: Nagymarosról indultak, első célba érkezési helyszínük Hollókő volt, aztán Bükkszék és a diósgyőri vár érintésével versenyeztek tovább. Szerencs-Tokaj volt az utolsó nap távja, amely egy 67 km-es lazító szakasz volt tulajdonképpen.

A kaposvári sportember alaposan kitett magáért: vegyes duó kategóriában a háromszoros magyar bajnok Dósa Eszterrel 7 óra 6 perc alatt magabiztosan szerezte meg az első helyet. A páros abszolútban az előkelő ötödik helyen zárt, Gergő egyéniben a 154 induló közül 17. lett. A hazai sikerek után jöhet a külföldi

A kaposvári versenyző hozzátette: még vissza van öt versenye ebben a szezonban. Szponzorokat keresve, 24 órás Világkupa-futamra készül Ausztráliába október 6-án.

Horváth Gergő egyébként Svédországban él, és a tervek szerint svéd színekben, akár világversenyeken is rajthoz állhat majd a jövőben.

 

Címkék: terep, helyezett, első, Horváth, nemzetközi, kerékpáros, sport