Már csatlakozott a társasághoz Nacsa Gábor, és a hírek szerint további erősítés is várható még. A pontvadászat szeptember második hétvégéjén rajtol, a somogyiak csak a második fordulóban kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

A bajnokcsapat tagjai augusztus elsején álltak munkába, és az elmúlt hetekben felváltva látogatták az atlétikai pályát és a városi sportcsarnokot. A fiúk az első két hétben komoly fizikai munkát végeztek, ezután eltávoztak a válogatottak, így kiscsoportos foglalkozások következtek a sorban. Időközben a játékoskeret is formálódott, és a klubvezetés egyre több kérdésre kapott választ.

Én azt hiszem, mindenképpen szükséges lenne legalább egy játékos igazolása, de még kettő is jó lenne. Csatlakozott hozzánk Nacsa Gábor, vele egy jó ütőjátékossal erősödtünk, több poszton is bevethető, feladó-átlóban és első ütő helyen - mondja a Fino vezetőedzője, Demeter György.

A 27 esztendős Nacsa Gábor abban bízik, hogy három-négy forduló után újra a régi lesz.

A tavalyi kimaradt szezon után felvettem a kapcsolatot Demeter Györggyel. Tetszett, hogy vele dolgozhatok együtt, és tetszik az a munka, ami rám vár. Szeretnék újra visszakerülni a vérkeringésbe, és újra dolgozni - mondja a Fino játékos Nacsa Gábor.

Fino

A felnőtt válogatottban Kaszap Tamás, Nagy József, Szabó Alpár és Dömötör Lajos képviseli a Fino színeit ezekben a napokban az olimpai elő-selejtezőn. Az ifjúsági válogatott tagjai időközben már visszatértek a debreceni Eötvös Kupáról, ahol az első helyet szerezték meg. Gergye Roland, Bozóki Bence és Vajda Tamás egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet.

A mezőny visszaesett, de voltak jó csapatok, mint a Dunaferr vagy a serdülő válogatott. Voltak lengyelek, akikkel jókat lehetett játszani velük. Mindig jól szolgálja a felkészülésünket ez a torna, megint csak hasznos volt - mondja a Fino játékosa Gergye Roland.

A nyári szünetben alaposan megerősödött a Kecskemét, de jó előjelekkel készül a Dunaferr és a Kazincbarcika is. A Dág pedig tornát nyert Sümegen az elmúlt hétvégén. A kaposváriak itt rosszabb szett-arányuk miatt szorultak a második helyre. A Fino szombaton és vasárnap a kecskeméti Hírös Kupán lép pályára, aztán kezdődhet a bajnokság!

Mindenképpen meg szeretnénk őrizni a bajnoki címünket; annak ellenére, hogy a kecskemétiek nagyon fogadkoznak, hogy ők ebben az évben mindent nyernek majd - teszi hozzá Demeter mester.

A címvédő az első fordulóban szabadnapos lesz, aztán jönnek a rangadók egymás után. Szeptember 21-én a Kecskemét látogat Kaposvárra, két nappal később pedig Dunaújvárosban vendégszerepel a somogyi legénység.

Címkék: megújúl, kaposvári NB 1, demeter, fino, röplabda, sport