Úgy hozta a sorsolás, hogy slágermérkőzéseket vívott a Rákóczi hazai pályán, az őszi szezon első részében. A Fradi elleni döntetlen után a  bajnok Videotont sikerült megverni, ezután azonban két bosszantó eredmény következett a sorban. Az Újpest és a Paks ellen a mutatós játék és a megszerzett előny sem volt elég a három pont megszerzéséhez. A hétvégi, Paks elleni derbin a 87. percben még 4-2-re vezetett a Rákóczi, mégis döntetlen lett a vége...   

Minden mérkőzés más. Most sérülés miatt hármat kellett cserélni és vissza kellett küldeni egy játékost, aki szédült. A múlt hét után meg kellett forgatni a csapatot, és nem tesz jót az összeszokott védelemnek, ha ennyit kell változtatni - mondta Sisa Tibor.

A somogyiak ezúttal sem maradtak adósak a jó játékkal és a remek egyéni teljesítményekkel. A kaposváriak utánpótlás válogatott szélsője ezúttal is megtette a magát: gólja után egy tizenegyest is kiküzdött csapatának. A győzelem azonban most is elmaradt, így a Rákóczi beragadt a mezőny utolsó harmadába.

rákó-siófok


A Rákóczi FC játékosa, Balázs Benjamin elmondta: "Szerintem a probléma a koncentráció. Mintha minket zavarna meg, ha gólt szerzünk, pedig ilyenkor kellene megnyugodni, többet kellene egymásnak segíteni. Remélem, a sors majd visszaadja ezt, és máskor majd nekünk lesz szerencsénk. Most lesz egy kis pihenő, de én meghívót kaptam az U21-es válogatottba, ahol két EB-selejtező vár ránk, és megpróbálok helytállni."

A Rákóczi egy éve ilyenkor még a harmadik helyen tanyázott, most viszont még csak egy győzelem áll a neve mellett. A 11 rúgott gól jónak számít, a 16 bekapott találat már kevésbé. A csapat még alakul, idő kell, amíg összeszoknak a régiek és az újak. A türelem most sokat segíthet a társaságon, de a legnagyobb lökést egy győzelem adhatná. A feladat adott: a bajnoki szünet után, szűk két hét múlva a hét meccsből hetet nyerő Győr látogat a Rákóczi Stadionba...

Címkék: sisa, vezetés, foci, rákóczi, labdarúgás, sport