Tavaly még a Nagyberki NB II-ben, a Kiskorpád a megye kettőben szerepelt. Most azonban nem látszott osztálykülönbség, hiszen a berkiek kerete teljesen átalakult, gyakorlatilag a tavaly ezüstérmet nyerő U19-es csapattal neveztek a pontvadászatra. A Kiskorpád a megyei másodosztály déli csoportjának megnyerésével vívta ki az indulási jogot a megye egyben, így két újonc feszült egymásnak. Mindkét csapat végigdolgozta a felkészülést, de a puding próbája az evés.

"Szeretjük a desszertet, reméljük, jól is fog esni, de el tudtam volna képzelni könnyebb sorsolást is. Nem a legszerencsésebb a sorsolásunk, viszont ha ma itt jól játszunk, akkor az egész bajnokság hangulata nagyon kedvezően alakulhatna." - mondta a Nagyberki edzője, Gáspár András.

A nagyberkiek gárdája csupa 19 éves fiatalból áll, a sokat futó, fürge, lelkes csapatnál kérdés, lesz-e olyan tagja, aki a pályán pótolja a rutint és megoldja az irányítást, az összefogást. Egy biztos, a futómennyiséggel nem lesz gond. "Mindenki tudja, milyen, amikor a csikókat kicsapják a mezőre, fogunk futni, de nagyon fontos, hogy ne fussuk el a mérkőzést, és ne feledjük, ezek a fiúk még játszhattak volna a két órával ezelőtt kezdődő ifi mérkőzésen is." - tette hozzá Gáspár.

megyefoci


A korpádiak keretéből sokan hiányoztak, de így is eséllyel vágtak neki a találkozónak. A kiskorpádi csapat edzője, Weimann Gábor elmondta: "Nagy félelmem, hogy megfutnak bennünket, és az ellenfél edzőjét ismerve erőszakosak is lesznek, de bízom a saját fiatal játékosaimban. Mi nem vagyunk profi csapat, csak szeretnénk azok lenni. Bízom benne, hogy az a munka, amit mi elvégeztünk, az elég lesz hosszútávon a megyei első osztályhoz."

A képeinken pirosban játszó Kiskorpád Sulcz találatával az első félidő derekán megszerezte a vezetést. Mivel több találat nem esett, a kiegyenlített mérkőzést a hazaiak nyerték, a Nagyberki pedig igazolta, hogy kell majd vele számolni. A Kiskorpád mellett csak a Babócsa és a Karád tartotta otthon a három pontot, a többi találkozón sorra vendéggyőzelem született.  

Címkék: Kiskorpád, Nagyberki, megye, foci, labdarúgás, sport