Korábban arról lehetett hallani, hogy a legutóbb kaposvári színekben szereplő röplabdázó Ausztriába szerződik, ki is utazott próbajátékra.


– Próbajátéknak azért nem nevezném, mindössze két napot töltöttem az Union Arbesbachnál, ahol Botos Ferenc az edző – mesélte Csoma. – Mielőtt kimentem, azt mondták, kettesütőként számítanak rám. Aztán ott kiderült, hogy erről szó sincs, centerposztra szeretnének igazolni. Ez utóbbit viszont én nem akartam, így hazajöttem. Úgy érzem, kicsit átvertek, mert én egy hónapon keresztül abban a tudatban voltam, hogy kettesütőként várnak.
Csoma kijelentette: többen mondták már neki, köztük szakemberek is, hogy a kettesütő-posztra született.

csoma_jo


- Én is testhezállóbbnak érzem, mint a centerezést, és több lehetőséget látok benne – vélekedett a játékos. – Kaposváron néha játszottam ebben a szerepkörben, főleg felkészülési tornákon. Tisztában vagyok vele, hogy még nem vagyok kész erre a posztra. Ráadásul az alapozásom sem sikerült túl jól: edzettem a Kaposvárral, majd Ausztriában, végül Kecskeméten. Nagyon motivált vagyok, mihamarabb szeretnék otthonosan mozogni az új helyemen. Mindent megteszek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül úgy mozogjak a kettes poszton, mintha ősidők óta ott játszanék.


Csoma Krisztiánt a Kaposvár is szerette volna visszacsábítani.
– Számítottak rám, de én szeretnék bizonyítani. Hazahúzott a szívem. Sokkal jobban érzem magam Kecskeméten, mint Kaposváron – zárta szavait a röplabdázó.

(hunvolley.blog.hu)

Címkék: röpladba, csoma krisztián, fino, kecskemét, kaposvár, sport