A Fekete Ádám, Filipovics Gordan edzőpáros ma délelőtt már az atlétikai pályán vezényelt edzést a csapat tagjainak. A felkészülés első két hetében tíz-tíz edzés szerepel a programban, a folytatásban pedig tíz edzőmeccs is vár a fiúkra.

Azt gondolom, hogy a régi-új játékosok visszatérése megkönnyíti az én munkámat is. Csak jó szellemiségű játékosok érkeztek a csapathoz. Mindenképpen könnyebb lesz, de új csapatot kell építeni, mivel lesz három külföldi játékosunk is. Más szerkezetű csapatban és játékban gondolkodunk, mint a korábbi években, így nagyon sok új dolgot kell megtanulniuk azoknak a játékosoknak is, akik itt vannak már régebb óta - mondja az edzőpárosból Fekete Ádám.

A nyár egyik nagy visszatérője Szőke Balázs volt, aki a csapatkapitányi tisztet is betölti majd az új évadban.

kkk_kezd

Igazából nem álltam le a nyáron, folyamatosan szinten tartottam magam. Nem lesz itt gond… Mindenképpen biztató jeleket hallottam a csapat működésével kapcsolatban, és úgy gondolom, három jó külföldivel harcban lehetünk a nyolc közé jutásért, mindent el fogunk követni ennek érdekében - mondja Szőke.

A nyári igazolások alapján egy fiatal, jó szellemű társaság formálódhat a somogyi megyeszékhelyen.

Úgy érzem, elég sokat lehúztam már a kosárlabdában. Fiatal, jó a társaság, biztos, hogy jó csapatot fogunk alkotni, jó közösséget - teszi hozzá Szőke Balázs.

A pontvadászat október 8-án indul. A KKK Körmenden kezdi meg szereplését, majd a Jászberényt fogadja.

Nagyon nehéz lesz. Úgy néz ki, kettészakadt a mezőny. Van hat csapat, amely játékosállományban és anyagilag is stabilnak tűnnek, és van nyolc hasonló erősségű csapat, amely a nyolc közé jutásért és a kiesésért küzd majd. Meghatározó lesz, milyen erősségű légiósokat tudnak igazolni ezek a csapatok - teszi hozzá Fekete mester.

A remények szerint az új évadban az elmúlt években jellemző anyagi gondok is elkerülik majd a kaposvári férfi kosárlabdacsapatot.

Címkék: szőke balázs, fekete, kkk, felkészülés, kosárlabda, kaposvár, sport