Bozsó Zoltán alaposan felkészült és megmutatta, mit tud. A somogyi sportember kilenc órán belüli eredménnyel, 8 óra és 52 perc alatt teljesítette a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,2 km futásból álló távot.

"Ilyen jó összidőre nem számítottam. Szerettem volna az egyéni csúcsaimat megjavítani. A kerékpárnak örülök, az úszás egyéni csúcs volt. A futásra sem fogytam el annyira" - értékelte a versenyt az MG Produkt Kaposvári AC szenior magyar bajnoka, Bozsó Zoltán.

A somogyi sportember élete a mozgás: sokat edz és szorgalmasan készül az embert próbáló versenyekre. A 43 éves sportolónak ez volt a tizedik versenye, és minden évben sikerült megjavítani az egyéni csúcsot.

Triatlon


Az ide nagyatádi viadalon összesen csaknem 1200-an álltak rajthoz egyéniben vagy váltóban, és a somogyiak igen csak kitettek magukért, hiszen nagy erőkkel vonultak fel az idei versenyen. A kaposvári színben versenyző, de nagyatádi születésű Bozsó Zoli, a hazai fiatalok és a legidősebb somogyi induló, a hetven éves Szűts Miklós. Soha nem indultak még ennyien a megyéből - tájékoztatott a főszervező, dr. Herr Gyula.

A férfiak mezőnyében a nagyatádi Janota Zoltán 16., a lábodi Tóth Gábor pedig 35. lett. A hölgyek között a nagyatádi Gáspár Réka teljesített a legjobban, aki a második legfiatalabb női indulóként abszolút ötödik lett. A 70 esztendős Szűts Miklós ugyancsak sikerrel célba ért.

Címkék: triatlon, siker, kaposvár, Somogy, sport