A balatonboglári fordulóban a 32 páros három pályán összesen 78 mérkőzést játszott. Nem csak Somogyból, hanem Fejér, Baranya, Pest, Zala és Tolna megyéből is érkeztek indulók a körverseny harmadik állomására. A versenysorozat az eddigi tapasztalatok alapján továbbra is népszerű a röplabdázók körében.

Idén is nagyon jól összejött minden. Siófokon 55 páros jelentkezett, ilyen még soha nem volt. Most is 32 páros jelentkezett, elég népszerű, inkább a férfiak és a vegyes párosok körében - mondja a szervező, Sántosi Péter.

A Böcz Dávid, Kiss Norbert páros már négy éve játszik együtt, és a Balaton partján sem talált legyőzőre.

Nagyon szeretem a strandröplabdát, jól megy, vezetjük a bajnokságot. Elindulunk más versenyeken is, és szeretnénk minél jobb eredményeket elérni - mondja Böcz.

strandröplabda

A hölgyek szintén izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással a homokon. A kaposvári Ékes Erika az összesített pontverseny első helyéért, vagyis a strandkirálynő címért is versenybe szállt az idén.

Idősebbek a nőiben nagyon nincsenek, a fiatalok lelkesek, ügyesek. Férfiben nagyon jó meccsek vannak, nőiben is néha összejön. Összességében jó meccseket játszunk - teszi hozzá Ékes.

A szervező megyei szövetség az idén nem rendez Kaposváron versenyt, de a megye minden részén szívesen fogadják a résztvevőket.

Balaton parton mindig jó az idő, és jót tesz egy kis hűsölés a meccsek között. Marcaliban is voltunk, ott is baráti volt a hangulat, profi a szervezés - mondja Böcz.

A hosszú küzdelem végén a Böcz Dávid – Kiss Norbert, az Ihász Dóra – Kiss Antónia és az Ihász Dóra – Deák Márk duó örülhetett az első helynek. Az eddigi három forduló után most pihenő következik. A somogyi körverseny augusztus 13-án, Fonyódon folytatódik, a záró tornát pedig egy héttel később rendezik Nagyatádon.

Címkék: séntosi dávid, somogyi körmérkőzés, böcz, strandröplabda, somogy, sport