A klub elnöksége úgy döntött, hogy Simonné Kutas Zitát bízza meg a szakmai vezetői poszt betöltésével. Az országosan is elismert, rutinos szakember korábban játékosként, majd edzőként, az elmúlt időszakban pedig elnökségi tagként segítette az egyesület működését. Most újabb komoly feladat vár rá.
Mint az közismert, a városi közgyűlés a következő szezonban az eddigi támogatás felét tudja csak adni a női röplabdaklubnak is. Az egyesület eddig ei ebből a pénzből fizette a vezetőedző bérét, így most nehéz helyzetbe került. Az elmúlt év szakvezetője, Halász Márta nem vállalta a további munkát. Az egyesület vezetése ezúton is szeretné neki megköszönni az elmúlt hónapok tevékenységét. Ebben a helyzetben az volt a legésszerűbb, hogy házon belül találjanak megoldást a szakmai kérdésekre. A klub játékosainak legnagyobb részét, csaknem kilencven százalékát utánpótlás korú röplabdázók alkotják, Simonné Kutas Zita pedig a Munkácsy gimnázium testnevelőjeként és edzőként is jól ismeri őket. Így rá vár a feladat, hogy kialakítsa a korosztályos együttesek játékoskeretét a felnőttektől a serdülőkig, és meghatározza a munka menetét. Rövid időn belül az is eldől, ki lesz az NB I-es felnőtt csapat vezetőedzője, és az is kiderül, kik alkotják a BITT csapatát a továbbiakban.
Információink szerint a kubvezetés Pálfy Mariannát látná szívesen a poszton. Az együttes eddigi feladójával és csapatkapitányával megkezdődtek az egyeztetések. Ha elvállalja a feladatot, akkor a jövőben már csak a pálya szélén láthatjuk őt, játékosként nem. A döntés még a héten megszületik. A felkészülés augusztus elején kezdődik majd.


Címkék: helyett, Halász Márta, Bitt, röplabda, női, sport