A lányok sokat dolgoztak a sikerért, és az aranyérem értékét növeli, hogy egy röplabdázóból is művészi tornászt faragtak néhány hónap alatt. A kaposvári fiatalok hibátlan szalaggyakorlattal nyertek országos diákolimpiai címet kategóriájukban.

- Már szeptemberben elkezdtük a gyakorlást, mert az egyik csapattag röplabdás, és szertechnikát kellett gyakorolnunk. A megyei versenyt megnyertük, ezután jött a regionális, majd az országos - mondta Kalmár Dorina.

A röplabdás Póré Renáta régebben öt évig talajtornázott. Saját bevallása szerint nem a nulláról indult, de azért voltak nehézségek menet közben. Ez a sportág persze más, mint a kedvenc labdajátéka.

- Más, nehezebb, mert négyen vagyunk. A területen csak minket figyelnek. Röplabdán hatan vagyunk a pályán, a többiek a kispadon ülnek és szurkolnak - mesélte Póré Renáta.

A Táncsicsos lányok heti három edzésen vettek részt, az országos döntő előtt pedig már nap mint nap gyakoroltak. Motivációból is volt bőven.

- Úgy indultunk neki, hogy jó lenne dobogóra állni. Azért is, mert az egyetemen, a felvételin még pontot is kapunk - mondta Komár Virág.

Az elmúlt hónapok munkája igazi csapattá kovácsolta a négy lányt.

- Szerintem lesz folytatása. Remélem, a lányok is így gondolják. Előtte nem ismertük egymást annyira, most jó barátnők is lettünk, így szerintem lehet folytatása - mondta Puspán Sára.

Kalmár Dorina egyéniben is rendre szép sikereket ér el a hazai mezőnyben. Neki is nagy kihívás volt ez a gyakorlat.
- Teljesen más, könnyebb, mert ott vannak a többiek, lehet rájuk számítani. Viszont fontos, hogy szinkronban figyeljék egymást, ebből a szempontból nehezebb - mesélte Dorina.

A lányokat Kovácsné Balogh Éva edzőnő készítette fel, aki a Kaposvári RGSE vezetőjeként neveli a fiatal tehetségeket a somogyi megyeszékhelyen.

Címkék: sportgimnasztika, bajnokok, ritmikus, torna, diákolimpia