A legkisebbek egy kismedencében tanulják a vízilabdázás alapjait. A sportághoz szükséges ügyességfejlesztő játékokon van nekik a hangsúly. A gyerekeket tudásszintjüknek megfelelően két csoportba osztották az edzők. A nagyobbak az 50-es medencében edzenek.

- Szerintem nagyon jó, először nyolcra jövünk, van egy reggeli edzés, ott inkább úszunk, passzolunk, utána tízóraizunk, pihenünk, ebédelünk, felmegyünk csendespihenőre - mondta Dobos Johanna.

Délután pedig jöhet a folytatás. A kicsik alaposan elfáradnak a nap végére, de nagy kedvvel jönnek.

- Mert szeretek úszni, labdázni is, és a vízilabdában tudok úszni is meg labdázni is - magyarázza Táskai Dávid.

A Kaposvári Vízilabda Klubban az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek, az edzők ezért árgus szemekkel figyelik a tehetségeket.

- Így van, próbáljuk felfedezni a leendő Kásás, Benedek és Kiss Gergőket, bízom benne, hogy minél több gyerekkel megszerettetjük a vízilabdát és itt is maradnak köztünk. Most az első héten 19 fő, gyerkőc van nálunk, naponta kétszer van vízi foglalkozás, minimális úszásoktatás, a hangsúlyt megpróbáljuk a labdás képességfejlesztésre, a vízilabda alapjainak megtanítására fordítani - mondja az edző, Horváth Dániel.

A vízilabdás napközis tábor jövő héten folytatódik, a június 27- július 1. közötti második turnusra még lehet jelentkezni. A 7-12 éves lányokat és fiúkat is várják.

Címkék: Horváth Dániel, tábor, úszás, vízilabda, sport